defacto_pan
Eghbal Berenji, teamledare, och Haidi Widén Kullman, personalchef på CWS-boco Arlandastad, tog emot priset. Foto: Pressbild

Tvätteri prisas av Sigtuna kommun

Tvättföretaget CWS Bocco i Arlandastad har av Sigtuna kommun fått priset Social utmärkelse.

CWS Bocco Sweden AB i Arlandastad fick priset Social utmärkelse i samband med kommunens näringslivsträff. Företaget får även 10 000 kronor. Man tilldelas priset för att man anställt många kommuninvånare både genom sommarjobb och rekryteringar i samarbete med kommunen. De tar också emot personer som tidigare saknar arbetslivserfarenhet eller som inte har goda kunskaper i svenska. Enligt juryn är företaget en socialt ansvarstagande aktör i kommunen.

På plats för att ta emot priset var Haidi Widén Kullman, personalchef.
– Det här är otroligt roligt och visar att vi tänker rätt när vi aktiverar oss med närområdet. Genom tätt samarbete med kommunen och bland annat Jobbcenter har vi kunnat erbjuda människor som står långt bort från arbetsmarknaden en första anställning. En del som har kommit till oss via Jobbcenter har idag avancerat till arbetsledare och flera sommarjobbare arbetar vidare hos oss efter avslutade studier, uppger hon.

Sedan 2012 har Social utmärkelse delats ut av kommunen:
– Det är väldigt roligt att få dela ut detta pris. Vi har många lokala företag som tar socialt ansvar för att även få ut dem som är längst bort från arbetsmarknaden i arbete. CWS-boco har visat ett stort engagemang och är en värdig vinnare av Sigtuna kommuns sociala utmärkelse 2018, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

ridskola_2019_helsida

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

connys
banner_trerosor
sportlov2019

Fordonsbolaget etablerar i Rosersberg

Näringsliv Fordonsbolaget där sigtunabon Kevin Aslan är delägare etablerar Europas modernaste bilanläggning i Rosersberg: - Vi vill förenkla köpprocessen för människor när de köper sin bil. Det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor, uppger Kevin Aslan i ett pressmeddelande.

sigtunavatten_standard

Så arbetar Märsta Förenade i Förbifart Stockholm

Näringsliv Märsta Förenades arbete i Förbifart Stockholm pågår för fullt och även näringslivschefen Mathias Forsberg har besökt arbetsplatsen: - Det var ett väldigt givande besök och jag vill tacka Märsta Förenade för ett inspirerande studiebesök, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

korpen_jan-feb
sangensemble
happyhomes_2019
defacto_helsida

Laddar för intensiv vinter på Arlanda

Näringsliv Märsta Förenade ökar med personal och fordon nu när vintern är här: - Vi är stolta att även denna vinter ha så mycket kompetent personal på plats för att säkerställa trygga förhållanden för all flygtrafik till och från Stockholm, säger försäljningschefen Stefan Haglund.

Ted Dahlström kommer hem till Clarion

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda plockar hem Ted Dahlstrm från Clarion Sign, han blir nu Food & Beverage Manager: - Det känns härligt att få komma "hem" till Sigtuna och att verka i det snabbt expanderande Arlanda

ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider