defacto_pan
Eghbal Berenji, teamledare, och Haidi Widén Kullman, personalchef på CWS-boco Arlandastad, tog emot priset. Foto: Pressbild

Tvätteri prisas av Sigtuna kommun

Tvättföretaget CWS Bocco i Arlandastad har av Sigtuna kommun fått priset Social utmärkelse.

marstakalaset_artikel

CWS Bocco Sweden AB i Arlandastad fick priset Social utmärkelse i samband med kommunens näringslivsträff. Företaget får även 10 000 kronor. Man tilldelas priset för att man anställt många kommuninvånare både genom sommarjobb och rekryteringar i samarbete med kommunen. De tar också emot personer som tidigare saknar arbetslivserfarenhet eller som inte har goda kunskaper i svenska. Enligt juryn är företaget en socialt ansvarstagande aktör i kommunen.

På plats för att ta emot priset var Haidi Widén Kullman, personalchef.
– Det här är otroligt roligt och visar att vi tänker rätt när vi aktiverar oss med närområdet. Genom tätt samarbete med kommunen och bland annat Jobbcenter har vi kunnat erbjuda människor som står långt bort från arbetsmarknaden en första anställning. En del som har kommit till oss via Jobbcenter har idag avancerat till arbetsledare och flera sommarjobbare arbetar vidare hos oss efter avslutade studier, uppger hon.

Sedan 2012 har Social utmärkelse delats ut av kommunen:
– Det är väldigt roligt att få dela ut detta pris. Vi har många lokala företag som tar socialt ansvar för att även få ut dem som är längst bort från arbetsmarknaden i arbete. CWS-boco har visat ett stort engagemang och är en värdig vinnare av Sigtuna kommuns sociala utmärkelse 2018, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

defacto_helsida
colorama_april2
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida
sommar
ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sigtunavatten_standard
sommar_centrum

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

connys
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
nrh
defacto_outsider
sportfiske_sommar