arlandagk_panorama
Eghbal Berenji, teamledare, och Haidi Widén Kullman, personalchef på CWS-boco Arlandastad, tog emot priset. Foto: Pressbild

Tvätteri prisas av Sigtuna kommun

Tvättföretaget CWS Bocco i Arlandastad har av Sigtuna kommun fått priset Social utmärkelse.

CWS Bocco Sweden AB i Arlandastad fick priset Social utmärkelse i samband med kommunens näringslivsträff. Företaget får även 10 000 kronor. Man tilldelas priset för att man anställt många kommuninvånare både genom sommarjobb och rekryteringar i samarbete med kommunen. De tar också emot personer som tidigare saknar arbetslivserfarenhet eller som inte har goda kunskaper i svenska. Enligt juryn är företaget en socialt ansvarstagande aktör i kommunen.

På plats för att ta emot priset var Haidi Widén Kullman, personalchef.
– Det här är otroligt roligt och visar att vi tänker rätt när vi aktiverar oss med närområdet. Genom tätt samarbete med kommunen och bland annat Jobbcenter har vi kunnat erbjuda människor som står långt bort från arbetsmarknaden en första anställning. En del som har kommit till oss via Jobbcenter har idag avancerat till arbetsledare och flera sommarjobbare arbetar vidare hos oss efter avslutade studier, uppger hon.

Sedan 2012 har Social utmärkelse delats ut av kommunen:
– Det är väldigt roligt att få dela ut detta pris. Vi har många lokala företag som tar socialt ansvar för att även få ut dem som är längst bort från arbetsmarknaden i arbete. CWS-boco har visat ett stort engagemang och är en värdig vinnare av Sigtuna kommuns sociala utmärkelse 2018, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

oppning_helsida

Framåt för näringslivet i kommunen

Näringsliv Näringslivet i Sigtuna kommun har förbättrats en aning enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort: - Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning, kommenterar Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

nationaldag_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

varfest_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

moderaternamaj

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

nationaldag_helsida
bonava_maj_helsida
happyhomes_2019

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

bonava_maj_outsider
colorama_april
sh_oppet
connys
nationaldag_out
oppning_outsider
nrh
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out