center_pan21

Två nya dödsfall med covid-19

För första gången sen i våras har två personer rapporterats in som avlidna i kommunen med covid-19.

centrum_artikel

Socialstyrelsens statistik till och med 27:e september visar att ytterligare två personer avlidit med covid-19 under den senaste veckan. Ända sedan i juni har antalet avlidna legat på 111 personer. De flesta som avled med covid-19 i kommunen avled innan årsskiftet. Det är oklart om dessa två fall kommer från ett särskilt boende eller från hemtjänst. Tidigare under pandemin var 2 av 3 avlidna i särskilt boende eller hemtjänst. Sigtuna kommun har näst flest avlidna i riket i relation till sin befolkning.

2020_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

bostad_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
mp_host_helsida
dack-helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
nrh