panorama_centrum

Två nya dödsfall med covid-19

För första gången sen i våras har två personer rapporterats in som avlidna i kommunen med covid-19.

Socialstyrelsens statistik till och med 27:e september visar att ytterligare två personer avlidit med covid-19 under den senaste veckan. Ända sedan i juni har antalet avlidna legat på 111 personer. De flesta som avled med covid-19 i kommunen avled innan årsskiftet. Det är oklart om dessa två fall kommer från ett särskilt boende eller från hemtjänst. Tidigare under pandemin var 2 av 3 avlidna i särskilt boende eller hemtjänst. Sigtuna kommun har näst flest avlidna i riket i relation till sin befolkning.

marinan_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
ewas_outsider