moderater_pan_sommar

Två nya dödsfall i kommunen

Antalet avlidna i kommunen ökade med två personer den senaste veckan.

centrum_artikel

De senaste siffrorna från Smittskydd Stockholm visar att ytterligare två personer i kommunen avlidit på grund av covid-19. Totalt har 33 personer avlidit. Antalet smittade är nu uppe i 193 personer vilket är en ökning med 19 personer jämför med förra veckan.

Upplands-Väsby är sett i antalet fall per 10 000 invånare värre drabbat än Situna. Väsby har 45,9/10 000 invånare medan Sigtuna har 39,4.
– När man tittar på antalet avlidna måste det ställas i relation till folkmängd, antal fall, ålder, förekomst av underliggande sjukdomar och under hur lång tid smittspridningen pågått i kommunen eller stadsdelsområdet, säger smittskyddsläkare Per Follin vid Smittskydd Stockholm.

Områden i länet som ökat senaste veckan är bland annat Sollentuna, Södertälje och Bro.
– Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd. Att inte samlas med fler än de som bor tillsammans i hushållet, undvika att åka i kollektivtrafiken och för de som har möjlighet att fortsätta distansarbeta. Det allra viktigaste är att undvika att besöka äldre och andra riskgrupper som behöver vara beredda på att isolera sig ytterligare ett antal veckor framåt, säger Per Follin.

defacto_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
vaccin
helsida_var2021
centrum_helsida2020
connys_helsida
dack-helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
connys
nrh
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
mp-outsider
vaccin-outsider
sigtuna_vatten_outsider