helsida_var2021

Två nya dödsfall i kommunen

Antalet avlidna i kommunen ökade med två personer den senaste veckan.

centrum_artikel

De senaste siffrorna från Smittskydd Stockholm visar att ytterligare två personer i kommunen avlidit på grund av covid-19. Totalt har 33 personer avlidit. Antalet smittade är nu uppe i 193 personer vilket är en ökning med 19 personer jämför med förra veckan.

Upplands-Väsby är sett i antalet fall per 10 000 invånare värre drabbat än Situna. Väsby har 45,9/10 000 invånare medan Sigtuna har 39,4.
– När man tittar på antalet avlidna måste det ställas i relation till folkmängd, antal fall, ålder, förekomst av underliggande sjukdomar och under hur lång tid smittspridningen pågått i kommunen eller stadsdelsområdet, säger smittskyddsläkare Per Follin vid Smittskydd Stockholm.

Områden i länet som ökat senaste veckan är bland annat Sollentuna, Södertälje och Bro.
– Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd. Att inte samlas med fler än de som bor tillsammans i hushållet, undvika att åka i kollektivtrafiken och för de som har möjlighet att fortsätta distansarbeta. Det allra viktigaste är att undvika att besöka äldre och andra riskgrupper som behöver vara beredda på att isolera sig ytterligare ett antal veckor framåt, säger Per Follin.

defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
coronapandemin

20 000 vaccinationer om dagen

Nyheter Vaccineringen i Region Stockholm går nu i allt snabbare takt: - Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
mp-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
heat-out
connys
aftenbil_outsider
speedy_vinter2020_outsider