moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Iskandar/Genrebild

Två miljoner till studiestartsstöd

Sigtuna kommun kommer att få två miljoner av regeringen för studiestartsstöd.

fraga_liberalerna

Regeringen ger kommunerna i länet 72 miljoner kronor för studiestartsstöd för 2020, det är pengar som är avsedda för personer som står utanför arbetsmarknaden och inte hade tänkt studera. Om de studerar så kan de ta del av pengarna, Sigtuna kommun får två miljoner av dessa.
– Utbildning är viktigt för att få jobb. I dag finns det för många vuxna som inte har jobb och relevant utbildning. Därför satsar regeringen på studiestartsstöd i höstbudgeten. Reformen har som syfte att få personer med stora grundläggande utbildningsbehov att studera så att de sedan kan få jobb, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Sju andra kommuner får mer än Sigtuna, mest får Stockholm med 29,5 miljoner. Järfälla får mest i Norrort, Väsby och Sollentuna får 1,6 respektve 1,8 miljoner kronor.

manskold_helsida
julen_helsida
centrum_helsida2020
kristina_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

connys_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

speedy_vinter_helsida
budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

meko_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kristina_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
julen_outsider
manskold_outsider
swedol_outsider