moderat_jul_nyar

Två män häktades för Forsbymordet

Två nya personer har häktats misstänkta för mordet i Forsby utanför Odensala: - Nu är två personer häktade, de är på sannolika skäl misstänkta för mord och de är också på sannolika skäl misstänkta för brott mot griftefriden, säger Anne Sjöblom, kammaråklagare till SVT Uppsala.

Nyligen anhölls en man misstänkt för mordet i Forsby mellan Odensala och Knivsta, han släpptes dock och nu har två nya häktats rapporterar SVT Uppsala. De är på sannolika skäl misstänkta för mord och brott mot griftefriden. De två är släkt med varandra och de var även bekanta med den avlidne.

Kammaråklagare Arne Sjöblom är förtegen om den bevisning som finns och vad som lett fram till häktningen enligt SVT:
– Min uppfattning är att utredningsläget just nu är väldigt gott och bevisningen ser bra ut så här långt. Vi har fyra veckor på oss att försöka stärka de här misstankarna ännu mer så att vi kan komma fram till åtal.

Den som anhölls förra veckan är inte en av dem som häktats, men han är fortfarande aktuell i utredningen. Det kan bli aktuellt med fler frihetsberövanden.

Det var i mitten av februari som brandkår kallades till Forsby där det brann en bil och bråte. I samband med släckningen hittades kroppen. Enligt häktningsframställan kan mordet ha skett på annan plats. Polis har tidigare vädjat om vittnen som kan ha sett okända fordon på vägen mellan Märsta-Knivsta den aktuella natten.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

happyhomes_2019
colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

connys
teatergrillen_outsider
nrh