defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Två greps och vapen togs i beslag

Polisen meddelar att två personer anhållits misstänkta för grovt vapenbrott efter ett tillslag i Valsta.

centrum_artikel

Polisen genomförde som en del av Operation Gimle en insats på torsdagen i Valsta. Två personer greps och anhölls sedan misstänkta för grovt vapenbrott. Ett skjutvapen togs även i beslag.
– Vi har de senaste månaderna beslagtagit ett flertal vapen i insats Gimle. Till följd av insatsen ser vi nu en tydlig minskning av narkotikahanteringen, säger Martin Wallin, polisinsatschef för insats Gimle.

Enligt Wallin finns indikationer på att de kriminella nätverken i Märsta försvagats, man kommer från polisens sida att fortsätt insatsen under lång tid. Tidigare har polisen bekräftat att flera gripna som en del av Operation Gimle frisläppts i samband med häktningsförhandlingar.

ridskola2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

speedy_vinter_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

defacto_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
rentawreck_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
nrh
sigtunastad_outsider