sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Två greps för penningtvättsbrott

Det var inte bara en person utan två som greps för penningtvättsbrott på Arlanda under förmiddagen och dagen.

En man i 25-årsåldern greps under förmiddagen med 150 000 pund på Arlanda. Mannen är sedan tidigare känd av polisen och sitter hos polisen för utredning. Senare greps ännu en man som hade pengar på sig och i bagaget, rapporterar Aftonbladet.
– De greps med ungefär en halvtimmes mellanrum på olika ställen på flygplatsen. I nuläget vet vi inte om det finns någon koppling mellan männen eller om det var en slump, säger Stefan Färdigs vid Arlandapolisen till nyhetsbyrån TT enligt Aftonbladet.

ica_valsta_choklad
colorama_april2
fme_helsida
defacto_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

happyhomes_2019

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sommar_centrum

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sigtunavatten_standard

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

logistik_sigtuna

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sommar
sportfiske_sommar
nrh
sbrf_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
connys
colorama_april