moderaterna_sep2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Två av tio lärare saknar behörighet för NO och matematik

Siffror från Lärarförbundet visar att 2 av 10 lärare som undervisar i NO i kommunen inte har behörighet för det.

Lärarförbundet har inför Nobelveckan undersökt hur många lärare som har behörighet för att undervisa i sitt ämne. För Sigtuna kommuns del visar det sig att två av tio inte har behörighet för NO och matematik. Av 14 undersöka kommuner i länet är det dock sju stycken som har lägre siffra än i Sigtuna kommun. Högst är behörigheten hos lärarna i Järfälla och Värmdö där drygt 9 av 10 har behörighet.
– Lärarförbundets nya analys av Skolverkets statistik visar också att behörigheten bland lärare inom de naturvetenskapliga ämnena och matematik är generellt lägre än i de andra gymnasiegemensamma ämnena. En ohållbar situation om Sverige ska kunna konkurrera med kunskap och forskning i framtiden, skriver Lärarförbundet i ett pressmeddelande.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
boisigtuna
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider