moderat_jul_nyar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Två av tio lärare saknar behörighet för NO och matematik

Siffror från Lärarförbundet visar att 2 av 10 lärare som undervisar i NO i kommunen inte har behörighet för det.

Lärarförbundet har inför Nobelveckan undersökt hur många lärare som har behörighet för att undervisa i sitt ämne. För Sigtuna kommuns del visar det sig att två av tio inte har behörighet för NO och matematik. Av 14 undersöka kommuner i länet är det dock sju stycken som har lägre siffra än i Sigtuna kommun. Högst är behörigheten hos lärarna i Järfälla och Värmdö där drygt 9 av 10 har behörighet.
– Lärarförbundets nya analys av Skolverkets statistik visar också att behörigheten bland lärare inom de naturvetenskapliga ämnena och matematik är generellt lägre än i de andra gymnasiegemensamma ämnena. En ohållbar situation om Sverige ska kunna konkurrera med kunskap och forskning i framtiden, skriver Lärarförbundet i ett pressmeddelande.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

defacto_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
connys_helsida
happyhomes_50

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

nrh
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
connys