moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Två år som anställd inom hemtjänsten

Det har nu gått över två år sedan privata bolagen tog över och aldrig någonsin har det varit så dålig arbetsmiljö, kvalité, kontinuitet, säkerhet eller kunskap hos personalen.

panorama_centrum

Den personal som följde med från kommunens tid – dom få som är kvar är de enda som fortfarande har kvar kunskap om hur arbetet med äldre går till, drivet, viljan, kämparglöden och humaninteten. Resterande, det vill säga, alla dessa oändligt många timvikarier som blivit anställda där tyvärr väldigt många saknar det enkla alldagliga språket, saknar kunskap om hur omvårdnad/matlagning/hygien går till, saknar intresset av att engagera sig, saknar helt enkelt nästan allt som behövs för att kunna göra ett bra arbete.

Och de riktigt bra vikarier som kämpar dag som kväll och som fortfarande efter två år inte fått någon form av anställning ger tillslut upp och in kommer eventuellt någon som inte ens vet hur man kokar ägg eller kan starta en tvättmaskin. Bolagen tänker enbart på sin ekonomi – måste gå i vinst, det är allt som det pratas om.

Låga löner, dålig arbetsmiljö ut många olika perspektiv, chefer som saknar chefsutbildning/ledarskapsförmåga, halvtrasiga arbetsfordon/cyklar/elsparcyklar. Det har blivit så dåligt, många vill sluta men känner att det är inom detta yrket man vill arbeta men inte under dessa omständigheter. Sjukskrivningarna ökar och nej här kan man inte skylla på pandemin, detta handlar om stress och hjälpmedel som saknas och så vidare.

Allt detta tillsammans har resulterat i många avvikelser, missad dokumentation, uteblivna insatser för de äldre, onödiga omvårdnadsskador som beror på stress/okunskap. Missförstånd vid alla olika moment i vardagen.

På två år har det bara blivit sämre än någonsin och att detta får fortsätta är helt obegripligt. Jobbar man som ordinarie personal utöver sin arbetstid får man endast vanlig timersättning och måste fylla i en lista där man skriver upp ”Extra frivilligt taget arbetspass” för att de inte vill betala ut övertid. Dessa beslutsfattare i kommunen borde komma över och gå med oss ett arbetspass, för att se verkligheten de tvingat in de äldre till samt personalen.

Vi är många som önskar att valfriheten skulle finnas, vilket innebär ÄVEN en kommunal hemtjänst och inte som nu två bolag som konkurrerar med varandra där det enda som finns att välja mellan är dåligt och dåligt. Att man som politiker tror att privatisering är lösningen inom äldreomsorgen då är man verkligen ute och cyklar samt har noll verklighetsuppfattning.

Gör om gör rätt, öppna upp för Sigtuna Kommun som en av hemtjänstutförarna samt ha rätt chef på rätt plats samt ha kvalité på de som anställs så löser sig det mesta inom detta fantastiska yrke som det är.

  • Tack för mig
    Anställd i ett omsorgsbolag
mote_helsida
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

mp_helsida_april
social_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

kso_helsida
connys_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

helsida_sfs
pantamera_avc_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
outsider_social
pantamera_out
mote_outsider
swedol_outsider
sfs_out
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
kso-duell_out