centrum_host
Foto: Svenco

TV-kock ska öka matavfallssorteringen

Sigtuna Vatten och Återvinning medverkar i en riksomfattande kampanj för att öka matavfallssorteringen ytterligare.

centrum_farsdag_artikel

Genom ett samarbete med TV4 och köket.se kommer allmänhet att uppmanas till att sortera sina matrester och återvinna dessa. I recept från sajten kommer det finnas en punkt om matsortering där man uppmanas återvinna lök, potatisskal eller andra rester som blir över efter matlagningen. Matavfallet blir sedan till biogas till bussar och sopbilar.

I länet är det i snitt 27,5 procent matavfall som sorteras, rikssnittet är 40 procent, kommuninvånare i Sigtuna ligger på 48 procent. Uppmaningen i anslutningen till recepten har tagits fram i samarbete med 25 kommuner i länet som medverkar i samarbetet.
– Vi vill förändra ett beteende i köket så att fler ska börja tänka på att sortera de skal och rester som blir över efter matlagningen. Genom återvinningen minskar matavfallets miljöpåverkan, säger Maria Nordmark, Avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

TV-kocken Siri Barje säger att det är viktigt att vara med och göra skillnad i en hållbarhetssatsning både som kock och förälder. Hon hoppas att många tittare inspireras av återvinningen i tv-rutan.

greeknighthelsida
sigtunavatten_standard

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

defacto_mustach_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
ica_oktober
centrum_farsdag
colorama_april2
nrh
greeknight_outsider
connys