defacto_pan2020
Foto: Svenco

TV-kock ska öka matavfallssorteringen

Sigtuna Vatten och Återvinning medverkar i en riksomfattande kampanj för att öka matavfallssorteringen ytterligare.

centrum_artikel

Genom ett samarbete med TV4 och köket.se kommer allmänhet att uppmanas till att sortera sina matrester och återvinna dessa. I recept från sajten kommer det finnas en punkt om matsortering där man uppmanas återvinna lök, potatisskal eller andra rester som blir över efter matlagningen. Matavfallet blir sedan till biogas till bussar och sopbilar.

I länet är det i snitt 27,5 procent matavfall som sorteras, rikssnittet är 40 procent, kommuninvånare i Sigtuna ligger på 48 procent. Uppmaningen i anslutningen till recepten har tagits fram i samarbete med 25 kommuner i länet som medverkar i samarbetet.
– Vi vill förändra ett beteende i köket så att fler ska börja tänka på att sortera de skal och rester som blir över efter matlagningen. Genom återvinningen minskar matavfallets miljöpåverkan, säger Maria Nordmark, Avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

TV-kocken Siri Barje säger att det är viktigt att vara med och göra skillnad i en hållbarhetssatsning både som kock och förälder. Hon hoppas att många tittare inspireras av återvinningen i tv-rutan.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
nrh
sommarlov_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider