panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Lola SvenssonFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Turbulens inför (S)-årsmöte: Svensson och Johansson uppmanas avgå

Risken finns för ett turbulent årsmöte som Socialdemokraterna avser hålla 19:e mars, två styrelseledamöter aviserar sin avgång och veteranen David Lundqvist uppmanar folkvalda Lola Svensson och Anna Johansson att lämna sina platser i fullmäktige.

I likhet med förra året kommer kommunrevisorn och förre fullmäktigeordföranden David Lundqvist (S) att uppmana Lola Svensson att avgå från sin fullmäktigeplats. David Lundqvist tar i år även med Anna Johansson som är ersättare. Anledningen Johansson uteblivit från alla sammanträden sedan valet 2014 och Svensson endast närvarat vid ett. Lundqvist menar att det är ett svek mot de socialdemokratiska medlemmar som satte både Johansson och Svensson på valbara platser.
– Vidare har Sigtuna kommun ”demokratisk hållbarhet” som ett av sina inriktningsmål fr o m hösten 2014. Att systematiskt utebli från fullmäktiges sammanträden går helt på tvärs mot detta mål, skriver Lundqvist i ett internt mail till Johansson och Svensson som märsta.nu tagit del av.

”Ett privat krig”
Varken Anna Johansson eller Lola Svensson vill kommentera saken om att lämna sina platser när märsta.nu söker dem. De kallar det en intern fråga som ska diskuteras internt. Lundqvist menar att det inte är en intern fråga utan endast om två ledamöter som valt att föra ett ”privat krig mot sitt egna tålmodiga parti”:
– Det är inte två ”parter” som bråkar ”internt” utan två förtroendevalda som av obegriplig anledning underlåter att fullgöra de uppdrag de fått av sitt parti och valts till av 8788 väljare. Partiet försöker och försöker tala och lirka med dem – men de vill inte. Och det är mkt konstigt, eftersom S har ett mycket bra program för perioden 2014-2018, ett program som de verkligen borde vilja vara med och förverkliga. Hur kan de två svika sitt parti och de 8788 S-röstande på detta sätt? Obegripligt, fortsätter Lundvist.

Även två avhopp i styrelsen
märsta.nu kan även avslöja att Ali Wandi kommer att lämna sin plats i styrelsen av hälsoskäl och att Anna Kalles lämnar som vice ordförande trots att hennes mandat sträcker sig ett år till.
– Jag studerar 100 procent och jobbar 60 procent. Vi befinner oss i en valrörelse och då måste man ge järnet i styrelsen, så jag kommer inte hinna med det. Jag kommer lämna för att nån kan gå in och ta platsen och ge järnet, säger Anna till märsta.nu

Uppdaterad kl. 15.04

Fotnot: märsta.nu hade sökt Kalles under tisdagen men utan svar varpå hon ringde upp. Artikeln är nu uppdaterad med hennes kommentar.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

centrum_helsida2020
corner_helsida
defacto_helsida
helsida
2020_helsida
festspec_host2020_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
ridskola_2020_outsider