sommar
Philip Alouch och Märsta IK har det fortsatt tungt i serien.Foto: Magnus Granhagen

Tungt nederlag för Märsta IK

Märsta IK föll i upplandsderbyt mot Vaksala och har nu lång uppförsbacke till säkrat kontrakt.

Det var en tung lördag för Märsta IK i derbyt mot Vaksala hemma på Midgårdsvallen. Gästerna tog ledningen redan efter sju minuter. Tidigt i andra kom 2-0 för Vaksala och uppförsbacken blev svårare när Tonny Christian Nseke drabbades av en utvisning med 20 minuter kvar. På övertid kom sedan 3-0 för Vaksala. Märsta är nästjumbo med tre matcher kvar och har fyra poäng upp till kvalplats samt fem till säker mark med nio poäng att spela om. Närmast är de jumbofinal och seger i praktiken ett måste, därefter väntar Vallentuna som innehar kvalplatsen just nu. Vid två raka segrar finns bra möjlighet att rädda sig kvar inför slutomgången.

arlanda_golf_juli
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

defacto_helsida
happyhomes_2019
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

nrh
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider