defacto_pan
En lastbil och personbil krockade på torsdagen på den smala Rosersbergsvägen.Foto: Insändarbild

Tung trafik genom Rosersberg

Sedan järnvägsövergången över Slottsvägen stängdes har den tunga trafiken ökat genom Rosersbergs villastad: - Jag räknade till fyra lastbilar på kort tid i samband med vår incident, säger Dick Lyngbrant, rosersbergare.

Tung trafik genom Rosersbergs Villastad har ökat sedan övergången Slottsvägen stängdes, det gör att en del fordon hamnar fel och vänder in i det tätbebyggda området med små vägar som inte är anpassade för tung trafik. Under torsdagsförmiddagen inträffade en incident där en lastbil krockade med en personbil:
– Det var ren tur att lastbilen stannade, annars vet jag inte hur detta hade gått, säger Dick Lyngbrant som färdades i personbilen och bor i Rosersberg sedan några månader tillbaka.

Fyra lastbilar körde in på kort tid
På kort tid när Dick och lastbilen stod och skulle reda ut olyckan så kom fyra andra tunga lastbilar och skulle in genom området, detta trots att kommunen skyltat med förbud för genomfart för tung trafik:
– Man kan ju hävda att man ska leverera nått till någon i Rosersberg, men det tror jag inte är så sannolikt i det här fallet, säger Ulf Sävstöm på stadsbyggnadskontoret.

Ulf Sävström poängterar att skyltarna är uppe vid infarten till Rosersbergsvägen vid Slottsvägen men att man nu får be polisen att hålla koll på trafiken genom området:
– Det är straffbart att köra in i området och trotsa skyltarna, säger Sävström till märsta.nu

defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

hostfest_centrum
valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

connys
sigtunavatten_standard
objekt4
outsider
sbrf_sep
nrh
objekt3
komvuxq3_4
sportfiske_banner
objekt2