varumarke_defacto_sommar
En lastbil och personbil krockade på torsdagen på den smala Rosersbergsvägen.Foto: Insändarbild

Tung trafik genom Rosersberg

Sedan järnvägsövergången över Slottsvägen stängdes har den tunga trafiken ökat genom Rosersbergs villastad: - Jag räknade till fyra lastbilar på kort tid i samband med vår incident, säger Dick Lyngbrant, rosersbergare.

marstac_aug

Tung trafik genom Rosersbergs Villastad har ökat sedan övergången Slottsvägen stängdes, det gör att en del fordon hamnar fel och vänder in i det tätbebyggda området med små vägar som inte är anpassade för tung trafik. Under torsdagsförmiddagen inträffade en incident där en lastbil krockade med en personbil:
– Det var ren tur att lastbilen stannade, annars vet jag inte hur detta hade gått, säger Dick Lyngbrant som färdades i personbilen och bor i Rosersberg sedan några månader tillbaka.

Fyra lastbilar körde in på kort tid
På kort tid när Dick och lastbilen stod och skulle reda ut olyckan så kom fyra andra tunga lastbilar och skulle in genom området, detta trots att kommunen skyltat med förbud för genomfart för tung trafik:
– Man kan ju hävda att man ska leverera nått till någon i Rosersberg, men det tror jag inte är så sannolikt i det här fallet, säger Ulf Sävstöm på stadsbyggnadskontoret.

Ulf Sävström poängterar att skyltarna är uppe vid infarten till Rosersbergsvägen vid Slottsvägen men att man nu får be polisen att hålla koll på trafiken genom området:
– Det är straffbart att köra in i området och trotsa skyltarna, säger Sävström till märsta.nu

banner_december
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

forsmaleri
forskontor
dackia_vinter2018
marknad_steninge
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

colorama_jan
lindvagen27
yrkesutbildningen
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset
frisyr2018
blackfriday
Festspecialisten – Standard
vidargatan7
connys
lions_standard
cricketklubben
slutstation
jul2018
dogranch
vanster_mote
julgranshamtning
standard
borg
nfc_vinter