fastpartner_sommar2
En lastbil och personbil krockade på torsdagen på den smala Rosersbergsvägen.Foto: Insändarbild

Tung trafik genom Rosersberg

Sedan järnvägsövergången över Slottsvägen stängdes har den tunga trafiken ökat genom Rosersbergs villastad: - Jag räknade till fyra lastbilar på kort tid i samband med vår incident, säger Dick Lyngbrant, rosersbergare.

Tung trafik genom Rosersbergs Villastad har ökat sedan övergången Slottsvägen stängdes, det gör att en del fordon hamnar fel och vänder in i det tätbebyggda området med små vägar som inte är anpassade för tung trafik. Under torsdagsförmiddagen inträffade en incident där en lastbil krockade med en personbil:
– Det var ren tur att lastbilen stannade, annars vet jag inte hur detta hade gått, säger Dick Lyngbrant som färdades i personbilen och bor i Rosersberg sedan några månader tillbaka.

Fyra lastbilar körde in på kort tid
På kort tid när Dick och lastbilen stod och skulle reda ut olyckan så kom fyra andra tunga lastbilar och skulle in genom området, detta trots att kommunen skyltat med förbud för genomfart för tung trafik:
– Man kan ju hävda att man ska leverera nått till någon i Rosersberg, men det tror jag inte är så sannolikt i det här fallet, säger Ulf Sävstöm på stadsbyggnadskontoret.

Ulf Sävström poängterar att skyltarna är uppe vid infarten till Rosersbergsvägen vid Slottsvägen men att man nu får be polisen att hålla koll på trafiken genom området:
– Det är straffbart att köra in i området och trotsa skyltarna, säger Sävström till märsta.nu

happy_homes_juli
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

socialutmarkelse
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

vuxenutbildning2
sportfiskebanner2
sap_valet2018

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
forskontor
outsider_defacto
objekt2
objekt4
Norra Redovisningshuset
yearlingsales
outsider_moderat
objekt3
vuxentutbildning
val2018
nfc_vinter
connys
sap_outsider