centrum_ettar
En lastbil och personbil krockade på torsdagen på den smala Rosersbergsvägen.Foto: Insändarbild

Tung trafik genom Rosersberg

Sedan järnvägsövergången över Slottsvägen stängdes har den tunga trafiken ökat genom Rosersbergs villastad: - Jag räknade till fyra lastbilar på kort tid i samband med vår incident, säger Dick Lyngbrant, rosersbergare.

Tung trafik genom Rosersbergs Villastad har ökat sedan övergången Slottsvägen stängdes, det gör att en del fordon hamnar fel och vänder in i det tätbebyggda området med små vägar som inte är anpassade för tung trafik. Under torsdagsförmiddagen inträffade en incident där en lastbil krockade med en personbil:
– Det var ren tur att lastbilen stannade, annars vet jag inte hur detta hade gått, säger Dick Lyngbrant som färdades i personbilen och bor i Rosersberg sedan några månader tillbaka.

Fyra lastbilar körde in på kort tid
På kort tid när Dick och lastbilen stod och skulle reda ut olyckan så kom fyra andra tunga lastbilar och skulle in genom området, detta trots att kommunen skyltat med förbud för genomfart för tung trafik:
– Man kan ju hävda att man ska leverera nått till någon i Rosersberg, men det tror jag inte är så sannolikt i det här fallet, säger Ulf Sävstöm på stadsbyggnadskontoret.

Ulf Sävström poängterar att skyltarna är uppe vid infarten till Rosersbergsvägen vid Slottsvägen men att man nu får be polisen att hålla koll på trafiken genom området:
– Det är straffbart att köra in i området och trotsa skyltarna, säger Sävström till märsta.nu

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

aretsforetag
foretagarlunch
pedagog2018
februari

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

forskontor

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

objekt4
objekt3
matcher_skanela
objekt2
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
sangensemble
veterankraft_standard
standard
Festspecialisten – Standard
nfc_vinter
vuxentutbildning
standard_ridskola
standard_start