panorama_centrum
Kristoffer Tamsons (M) TrafikregionrådFoto: Pressbild

Trygghetssatsning i kollektivtrafiken

Moderaterna i Region Stockholm meddelar att det är klart med ett avtal gällande trygghet i kollektivtrafiken med en trygghetsstyrka på över 1000 personer.

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) meddelar att Region Stockholm gjort klart med en upphandling där mer än 1000 personer ska arbeta med trygghet inom kollektivtrafiken.
– Detta är en historisk trygghetssatsning för fler ordningsvakter i kollektivtrafiken under kommande år. I takt med kollektivtrafikens utbyggnad och samhällsutvecklingen ska SL utöka sitt trygghetsarbete. Upphandlingarna innebär startskottet för en total uppskalning av SL:s trygghetsstyrka, med ordningsvakter och trygghetsvärdar, som uppgår till över 1000 personer, säger Tamsons (M) i ett pressmeddelande

Satsningen görs för att svara upp mot brottslighet och otrygghet som breder ut sig i samhället enligt Tamsons samt att det saknas tunnelbanepolis.
– Fler ordningsvakter gör att vi kan öka tryggheten i Stockholm och mota otryggheten i dörren.

SL ökar antalet vakter med 25 procent, det handlar om både trygghetsvärdar och ordningsvakter. Man kommer även införa en ny typ av patrull med mobila insatsteam som kommer komplettera vakterna där det finns behov,

connys_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april
ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

marinan_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider