moderaterna_riksdag
Kristoffer Tamsons (M) TrafikregionrådFoto: Pressbild

Trygghetssatsning i kollektivtrafiken

Moderaterna i Region Stockholm meddelar att det är klart med ett avtal gällande trygghet i kollektivtrafiken med en trygghetsstyrka på över 1000 personer.

centrum_artikel

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) meddelar att Region Stockholm gjort klart med en upphandling där mer än 1000 personer ska arbeta med trygghet inom kollektivtrafiken.
– Detta är en historisk trygghetssatsning för fler ordningsvakter i kollektivtrafiken under kommande år. I takt med kollektivtrafikens utbyggnad och samhällsutvecklingen ska SL utöka sitt trygghetsarbete. Upphandlingarna innebär startskottet för en total uppskalning av SL:s trygghetsstyrka, med ordningsvakter och trygghetsvärdar, som uppgår till över 1000 personer, säger Tamsons (M) i ett pressmeddelande

Satsningen görs för att svara upp mot brottslighet och otrygghet som breder ut sig i samhället enligt Tamsons samt att det saknas tunnelbanepolis.
– Fler ordningsvakter gör att vi kan öka tryggheten i Stockholm och mota otryggheten i dörren.

SL ökar antalet vakter med 25 procent, det handlar om både trygghetsvärdar och ordningsvakter. Man kommer även införa en ny typ av patrull med mobila insatsteam som kommer komplettera vakterna där det finns behov,

happyhomes_sommar2020
handbollsskola
centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
mod_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
connys
swedol_outsider