moderaterna_riksdag
Mats Gerdau (M) installerar en kamera i NackaFoto: Nackmoderaterna/montage märsta.nu

Trygghetskameran kan komma till Sigtuna kommun

Nacka kommun har installerat trygghetskameror, nu öppnar Kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M) fr att vi även kan se den i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Den så kallade trygghetskameran har installerats på allmän plats i Nacka Forum, Nacka kommun. Det är en av den första av sitt slag i landet. Nacka kommun avser installera den på flera platser inom sin kommun. Syftet är att motverka personrån, drogförsäljning och skadegörelse enligt Nackamoderaterna.
– Sedan Stefan Löfven tog över har var femte polis försvunnit från Nacka. När staten inte tar sitt ansvar måste vi säkerställa att nackaborna känner sig trygga. Därför blir Nacka först i Sverige, parallellt med Malmö, med att ha kameraövervakning på allmän plats, säger Mats Gerdau, KSO i Nacka.

Kamerorna kan sättas upp i trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder. Kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M) öppnar upp för att kamerorna även kan komma till Sigtuna kommun. Just i Nacka kostar kamerasatsningen två miljoner kronor.
– Inspirerande och definitivt något vi ska titta på även i Sigtuna, skriver Holst på Facebook

oppethus_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
helsida_var2021
dack-helsida
flygskola_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
oppethus_outsider
mp-outsider
dack-outsider
flygskolan_outsider
connys
julmarknad_outsider