arlandagk_panorama
Mats Gerdau (M) installerar en kamera i NackaFoto: Nackmoderaterna/montage märsta.nu

Trygghetskameran kan komma till Sigtuna kommun

Nacka kommun har installerat trygghetskameror, nu öppnar Kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M) fr att vi även kan se den i Sigtuna kommun.

centrum_pask

Den så kallade trygghetskameran har installerats på allmän plats i Nacka Forum, Nacka kommun. Det är en av den första av sitt slag i landet. Nacka kommun avser installera den på flera platser inom sin kommun. Syftet är att motverka personrån, drogförsäljning och skadegörelse enligt Nackamoderaterna.
– Sedan Stefan Löfven tog över har var femte polis försvunnit från Nacka. När staten inte tar sitt ansvar måste vi säkerställa att nackaborna känner sig trygga. Därför blir Nacka först i Sverige, parallellt med Malmö, med att ha kameraövervakning på allmän plats, säger Mats Gerdau, KSO i Nacka.

Kamerorna kan sättas upp i trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder. Kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M) öppnar upp för att kamerorna även kan komma till Sigtuna kommun. Just i Nacka kostar kamerasatsningen två miljoner kronor.
– Inspirerande och definitivt något vi ska titta på även i Sigtuna, skriver Holst på Facebook

centrum_pask_helsida
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

defacto_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

bonava_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

colorama_april2

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sh_oppet
fme_outsider
colorama_april
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
bonava_outsider