defacto_pan
Mats Gerdau (M) installerar en kamera i NackaFoto: Nackmoderaterna/montage märsta.nu

Trygghetskameran kan komma till Sigtuna kommun

Nacka kommun har installerat trygghetskameror, nu öppnar Kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M) fr att vi även kan se den i Sigtuna kommun.

banner_juni_artikel

Den så kallade trygghetskameran har installerats på allmän plats i Nacka Forum, Nacka kommun. Det är en av den första av sitt slag i landet. Nacka kommun avser installera den på flera platser inom sin kommun. Syftet är att motverka personrån, drogförsäljning och skadegörelse enligt Nackamoderaterna.
– Sedan Stefan Löfven tog över har var femte polis försvunnit från Nacka. När staten inte tar sitt ansvar måste vi säkerställa att nackaborna känner sig trygga. Därför blir Nacka först i Sverige, parallellt med Malmö, med att ha kameraövervakning på allmän plats, säger Mats Gerdau, KSO i Nacka.

Kamerorna kan sättas upp i trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder. Kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M) öppnar upp för att kamerorna även kan komma till Sigtuna kommun. Just i Nacka kostar kamerasatsningen två miljoner kronor.
– Inspirerande och definitivt något vi ska titta på även i Sigtuna, skriver Holst på Facebook

colorama_april2
sigtunavatten_standard
oppning_helsida
midsommar_valsta_helsida
sbrf_helsida
banner_juni_helsida
happyhomes_2019
fme_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

defacto_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

sbrf_outsider
ridskola2019_outsider
oppning_outsider
colorama_april
sh_oppet
connys
fme_outsider
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
nrh
sh_bovard_out