moderaterna_panorama
Foto: Insändarbild

Trygghetsdag i Märsta Centrum

På lördagen besöktes Märsta centrum av uppemot 2000 kommuninvånare.

Trygg i Märsta och Märsta Centrum arrangerade Trygghets- och krisberedskapsdagen i Märsta Centrum under lördagen. Aktörer som Sigtuna Kommuns Trygghetscenter och fältarbetare, Insatskompaniet, Attunda Brandkår, Polisen, Frivilliga Resursgruppen (FRG) och Nattvandrarna var med också.
– Att uppmärksamma trygghet och krisberedskap passade väl in i den nationella krisberedskapsveckan. Besökare på plats träffade experter och organisationer som gav tips och råd för oväntade och utmanande situationer. Barn hade möjlighet att provsitta i en polisbil och olika bandvagnar som Insatskompaniet och Brandkåren Attunda hade med sig, skriver Trygg i Märsta i ett pressmeddelande.

Under dagen klev de olika aktörerna upp på scenen för att berätta om deras verksamhet. Polisen informerade också om sin bild av trygghetsläget i kommunen.
– Frivilliga resursgruppen (FRG) delade ut pris till civila hjälpinsatser, bland annat till personer som levererat mat, böcker och medicin till de som behöver under pandemin. Madeleine Opira, grundare av A Million Mindes, talade på scenen om mångfald, integration och demokrati.

ewas_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
defacto_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
marina_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys