defacto_pan2020
Märsta Centrum får ett trygghetscenterFoto: Arkivbild/Daniel Iskander

Trygghetscenter till Märsta

Efter Sigtuna kommuns besök i Karlstad har det nu beslutats att öppna ett trygghetscenter i Märsta Centrum: - För våra invånare betyder det här att det blir mycket enklare och smidigare. På Trygghetscentret får den som har trygghetsrelaterade frågor möjlighet att träffa flera olika funktioner som arbetar med trygghet och säkerhet, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

centrum_artikel

Sigtuna kommun åkte på studieresa till Karlstad tidigare i år för att se hur de arbetar med sitt trygghetscenter. Nu kommer ett trygghetscenter att upprättas i Märsta centrum där kommunens trygghets- och säkerhetspersonal kommer att finnas tillsammans med kommunpolis, räddningstjänst och andra.

Ordningsvakterna kommer bland annat att utgå från trygghetscentrumet, även fältarbetare, fältsekreterare och fältassistenter kan utgå från platsen, likaså kan det vara en plats där man kan träffas och utgå ifrån med fokus på trygghet och säkerhet i kommunen.
– Vi tänker också att personal från våra olika förvaltningar kommer att finnas där. Trygghetscentret ska vara navet i Sigtuna kommuns trygghetsarbete, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

Öppnar i höst
Med ett trygghetscentrum blir synergieffekterna större eftersom olika roller för säkerhet och trygghet i kommunen är samlade. Kommunen och Fastpartner är överens om ett avtal och renovering i lokalen ska ta vid. Inflyttning är planerad till hösten.
– Vår förhoppning är att, i enlighet med de politiska målen vi har, öka tryggheten och säkerheten i Sigtuna kommun för våra invånare och besökare, fortsätter Helen Kavanagh Berglund.

Sigtuna kommuns avtal med Fastpartner startar i november och sträcker sig över tre år, årshyran är ca 350 000 kronor. Hur mycket som avsatts i budget från kommunen för trygghetscenter är oklart just nu men märsta.nu söker information om det.

connys_helsida
happy_homes_mars

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marina_helsida
stottasigtuna_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
studenten2020_helsida
valvet_helsida
studenten2020_outsider
stottasigtuna_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider