moderaterna_riksdag
Märsta Centrum får ett trygghetscenterFoto: Arkivbild/Daniel Iskander

Trygghetscenter till Märsta

Efter Sigtuna kommuns besök i Karlstad har det nu beslutats att öppna ett trygghetscenter i Märsta Centrum: - För våra invånare betyder det här att det blir mycket enklare och smidigare. På Trygghetscentret får den som har trygghetsrelaterade frågor möjlighet att träffa flera olika funktioner som arbetar med trygghet och säkerhet, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

centrum_artikel

Sigtuna kommun åkte på studieresa till Karlstad tidigare i år för att se hur de arbetar med sitt trygghetscenter. Nu kommer ett trygghetscenter att upprättas i Märsta centrum där kommunens trygghets- och säkerhetspersonal kommer att finnas tillsammans med kommunpolis, räddningstjänst och andra.

Ordningsvakterna kommer bland annat att utgå från trygghetscentrumet, även fältarbetare, fältsekreterare och fältassistenter kan utgå från platsen, likaså kan det vara en plats där man kan träffas och utgå ifrån med fokus på trygghet och säkerhet i kommunen.
– Vi tänker också att personal från våra olika förvaltningar kommer att finnas där. Trygghetscentret ska vara navet i Sigtuna kommuns trygghetsarbete, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

Öppnar i höst
Med ett trygghetscentrum blir synergieffekterna större eftersom olika roller för säkerhet och trygghet i kommunen är samlade. Kommunen och Fastpartner är överens om ett avtal och renovering i lokalen ska ta vid. Inflyttning är planerad till hösten.
– Vår förhoppning är att, i enlighet med de politiska målen vi har, öka tryggheten och säkerheten i Sigtuna kommun för våra invånare och besökare, fortsätter Helen Kavanagh Berglund.

Sigtuna kommuns avtal med Fastpartner startar i november och sträcker sig över tre år, årshyran är ca 350 000 kronor. Hur mycket som avsatts i budget från kommunen för trygghetscenter är oklart just nu men märsta.nu söker information om det.

happyhomes_sommar2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

oppethus_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida
defacto_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
centrum_sommar_out
nrh
julmarknad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
flygskolan_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
oppethus_outsider
sigtuna_vatten_outsider