moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Trygghet ska prioriteras

Sigtuna kommun ska prioritera trygghetsfrågor under 2018, det var redan beslutat innan medborgarundersökningen visade att invånarna känner sig otrygga: - Våra invånare måste känna sig trygga här och vi arbetar hårt med en rad både kortsiktiga och långsiktiga åtgärder för att det ska bli bättre, kommenterar kommundirektören Christer Wikström.

märsta.nu kunde i förra veckan rapportera om medborgarundersökningen som presenterats av Statistiska Centralbyrån och där det framgick att kommuninvånarna känner sig otrygga:
– Vi är medvetna om problemen och har ett nära samarbete med vår kommunpolis samtidigt som samtliga verksamheter arbetar aktivt på olika sätt för att förbättra tryggheten för alla våra invånare, uppger kommundirektören Christer Wikström.

Utanförskapet ska minska
Insatser som satts igång innebär att elever ska känna sig trygga i skolan, äldre ska vara trygga i sitt boende eller på hem, eller att den som tar en kvällspromenad ska vara trygg. Man ska jobba för att minska utanförskap och skapa levande och attraktiva boendemiljöer för att öka tryggheten i kommunen.

Trygghetscenter etableras
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) säger sig inte vara förvånad. Han har suttit på posten sedan i höstas och säger att den negativa trenden måste vända. Konkreta åtgärder ska genomföras under 2018. En helt ny trygghetsstrategi ska antas, ett trygghetscenter etableras och fler fältarbetare och tjänstemän ska finnas ute i kommunen.

Få deltog i undersökningen
Enligt Sigtuna kommun var det dock bara 372 personer som fyllde i enkäten av 1200 tillfrågade mellan 18-84 år. Resultatet är alltså svaren från 0,8 procent av kommuninvånarna. märsta.nu genomförde i anslutning till artikeln om SCB:s medborgarundersökning en omröstning. Där svarade 75 procent av läsarna att de inte är nöjda med att bo i kommunen, 440 läsare klickade (Obs! bara ett klick per webbläsare).

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

logistik_sigtuna_helsida
retro_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

nationaldag_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
moderat_outsider
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022