defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Trygghet ska prioriteras

Sigtuna kommun ska prioritera trygghetsfrågor under 2018, det var redan beslutat innan medborgarundersökningen visade att invånarna känner sig otrygga: - Våra invånare måste känna sig trygga här och vi arbetar hårt med en rad både kortsiktiga och långsiktiga åtgärder för att det ska bli bättre, kommenterar kommundirektören Christer Wikström.

centrum_artikel

märsta.nu kunde i förra veckan rapportera om medborgarundersökningen som presenterats av Statistiska Centralbyrån och där det framgick att kommuninvånarna känner sig otrygga:
– Vi är medvetna om problemen och har ett nära samarbete med vår kommunpolis samtidigt som samtliga verksamheter arbetar aktivt på olika sätt för att förbättra tryggheten för alla våra invånare, uppger kommundirektören Christer Wikström.

Utanförskapet ska minska
Insatser som satts igång innebär att elever ska känna sig trygga i skolan, äldre ska vara trygga i sitt boende eller på hem, eller att den som tar en kvällspromenad ska vara trygg. Man ska jobba för att minska utanförskap och skapa levande och attraktiva boendemiljöer för att öka tryggheten i kommunen.

Trygghetscenter etableras
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) säger sig inte vara förvånad. Han har suttit på posten sedan i höstas och säger att den negativa trenden måste vända. Konkreta åtgärder ska genomföras under 2018. En helt ny trygghetsstrategi ska antas, ett trygghetscenter etableras och fler fältarbetare och tjänstemän ska finnas ute i kommunen.

Få deltog i undersökningen
Enligt Sigtuna kommun var det dock bara 372 personer som fyllde i enkäten av 1200 tillfrågade mellan 18-84 år. Resultatet är alltså svaren från 0,8 procent av kommuninvånarna. märsta.nu genomförde i anslutning till artikeln om SCB:s medborgarundersökning en omröstning. Där svarade 75 procent av läsarna att de inte är nöjda med att bo i kommunen, 440 läsare klickade (Obs! bara ett klick per webbläsare).

stottasigtuna_helsida
studenten2020_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marina_helsida
happy_homes_mars
kcbygg_helsida
defacto_helsida
valvet_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
stottasigtuna_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider
nrh
studenten2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider