moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi

Trygghet ska prioriteras

Sigtuna kommun ska prioritera trygghetsfrågor under 2018, det var redan beslutat innan medborgarundersökningen visade att invånarna känner sig otrygga: - Våra invånare måste känna sig trygga här och vi arbetar hårt med en rad både kortsiktiga och långsiktiga åtgärder för att det ska bli bättre, kommenterar kommundirektören Christer Wikström.

märsta.nu kunde i förra veckan rapportera om medborgarundersökningen som presenterats av Statistiska Centralbyrån och där det framgick att kommuninvånarna känner sig otrygga:
– Vi är medvetna om problemen och har ett nära samarbete med vår kommunpolis samtidigt som samtliga verksamheter arbetar aktivt på olika sätt för att förbättra tryggheten för alla våra invånare, uppger kommundirektören Christer Wikström.

Utanförskapet ska minska
Insatser som satts igång innebär att elever ska känna sig trygga i skolan, äldre ska vara trygga i sitt boende eller på hem, eller att den som tar en kvällspromenad ska vara trygg. Man ska jobba för att minska utanförskap och skapa levande och attraktiva boendemiljöer för att öka tryggheten i kommunen.

Trygghetscenter etableras
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) säger sig inte vara förvånad. Han har suttit på posten sedan i höstas och säger att den negativa trenden måste vända. Konkreta åtgärder ska genomföras under 2018. En helt ny trygghetsstrategi ska antas, ett trygghetscenter etableras och fler fältarbetare och tjänstemän ska finnas ute i kommunen.

Få deltog i undersökningen
Enligt Sigtuna kommun var det dock bara 372 personer som fyllde i enkäten av 1200 tillfrågade mellan 18-84 år. Resultatet är alltså svaren från 0,8 procent av kommuninvånarna. märsta.nu genomförde i anslutning till artikeln om SCB:s medborgarundersökning en omröstning. Där svarade 75 procent av läsarna att de inte är nöjda med att bo i kommunen, 440 läsare klickade (Obs! bara ett klick per webbläsare).

julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

valsta-jul_helsida
jul2021
2020_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
stationshusen_out
connys
mp-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh