bostadsformedling

Tryggare att anmäla båtolyckor

Nu blir det smidigare att anmäla båtolyckor då SOS-appen samlar in geografiska punkter ute till sjöss.

centrum_artikel

SOS-appen som lanserades förra året har efter drygt åtta månaders drift två miljoner användare i Sverige. Syftet är att ge allmänheten snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser i ens närhet. Utöver det kan man också anmäla olyckor till SOS-alarm via appen och den geografiska positionen hamnar direkt hos operatörerna.

Genom ett samarbete med Sjöfartsverket kan nu även båtrelaterade olyckor aviseras via appen:
– Genom information i appen hoppas vi öka människors trygghet och säkerhet. Appen blir en extra trygghet när man behöver ringa 112, dels för att den hjälpsökandes position skickas till SOS Alarm, dels för att andra båtar kan se att det har inträffat en olycka i närheten, säger Maria Khorsand, VD hos SOS Alarm

Varje år är drygt två miljoner svenskar ute på sjön under fritiden och 2000 larm handlade om båtrelaterade incidenter. Sigtuna är en båttät kommun med flera hamnar och ett rikt sjöliv.
– Sommarmånaderna innebär högsäsong för vår sjö- och flygräddningsverksamhet, något som också går hand i hand med fritidsbåtssäsongen. Se därför till att alltid bära flytväst ombord och glöm inte att informera någon i din närhet om dina planer. Ett annat konkret tips är att ladda hem 112-appen. När du larmar SOS Alarm via appen skickas också din exakta position per automatik. Det kan underlätta avsevärt vid en räddningsinsats, säger Annika Vestergård, chef för Sjöfartsverkets nationella Sjö- och flygräddningscentral.

brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

connys_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
nrh
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider