defacto_pan2020

Tryggare att anmäla båtolyckor

Nu blir det smidigare att anmäla båtolyckor då SOS-appen samlar in geografiska punkter ute till sjöss.

centrum_artikel

SOS-appen som lanserades förra året har efter drygt åtta månaders drift två miljoner användare i Sverige. Syftet är att ge allmänheten snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser i ens närhet. Utöver det kan man också anmäla olyckor till SOS-alarm via appen och den geografiska positionen hamnar direkt hos operatörerna.

Genom ett samarbete med Sjöfartsverket kan nu även båtrelaterade olyckor aviseras via appen:
– Genom information i appen hoppas vi öka människors trygghet och säkerhet. Appen blir en extra trygghet när man behöver ringa 112, dels för att den hjälpsökandes position skickas till SOS Alarm, dels för att andra båtar kan se att det har inträffat en olycka i närheten, säger Maria Khorsand, VD hos SOS Alarm

Varje år är drygt två miljoner svenskar ute på sjön under fritiden och 2000 larm handlade om båtrelaterade incidenter. Sigtuna är en båttät kommun med flera hamnar och ett rikt sjöliv.
– Sommarmånaderna innebär högsäsong för vår sjö- och flygräddningsverksamhet, något som också går hand i hand med fritidsbåtssäsongen. Se därför till att alltid bära flytväst ombord och glöm inte att informera någon i din närhet om dina planer. Ett annat konkret tips är att ladda hem 112-appen. När du larmar SOS Alarm via appen skickas också din exakta position per automatik. Det kan underlätta avsevärt vid en räddningsinsats, säger Annika Vestergård, chef för Sjöfartsverkets nationella Sjö- och flygräddningscentral.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out