center_pan21
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Trots släppta restriktioner – Långt kvar till normalläget

Sigtuna kommuns invånare är trots att restriktioner och rekommendationer hävts fortfarande inte ute i samhället som vanligt.

centrum_artikel

I slutet av september släppte FHM på restriktioner och rekommendationer gällande trängsel och folksamlingar. Men trots det har kommuninvånarna inte återgått till det normala enligt siffror från Googles rörelserapport under pandemin. Närmast det normala är det i shopping och apotek där antalet besök är sju procent under det normala. Besök till parker är hela 27 procent under och till kollektivtrafik är det 38 procent under det normala. Var fjärde kommuninvånare har heller inte återgått till sin arbetsplats.

I jämförelse med andra kommuner så är det inga unika siffror för Sigtuna kommun, i Väsby är mer än var fjärde arbetande fortfarande inte på plats fysiskt. Väsby har tappat var femte resenär i kollektivtrafik dessutom. Men shopping och nöje ligger nio procent över det normala, i Sigtuna är samma siffra minus 21 procent.

oppethus_helsida
defacto_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

jul2021
helsida_var2021
flygskola_helsida
koppar_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

2020_helsida
julmarknad_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
swedol_outsider
dack-outsider
nrh
flygskolan_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
koppar_outsider
julmarknad_outsider
jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider