moderaterna_panorama
I februari i år avled en brandman sedan han körts på i samband med en räddningsinsats i MärstaFoto: Jamshid Jamshidi

Trots dödsolyckorna: Inga nya rutiner för räddningstjänster

Tre brandmän har på kort tid i år mist livet i samband med olyckor, en av dessa i Märsta, men trots det så införs ingen ny rutin för insatserna på vägarna i Stockholms län.

Flera brandförsvar har infört nya rutiner efter att tre brandmän mist livet i samband med olyckor. I Södermanland stänger man bland annat av vägen helt under räddningsarbetet. Något som räddningstjänsterna i Stockholmsområdet inte kommer anamma, rapporterar P4 Stockholm.
– Förutsättningar skiljer sig för att vi har en sådan komplex trafikmiljö. Vi måste fatta beslut på hur det ser ut, men måste vi stänga av då gör vi det säger Veronica Sandström, kommunikationschef på Storstockholms brandförsvar till radiokanalen.

Om man skulle stänga av exempelvis Essingeleden i 3-4 timmar på grund av en trafikolycka så skulle det få enormt stora konsekvenser för Stockholm och resten av samhället, man uppskattar kostnader på hundratalsmiljoner kronor. Istället ska man använda TMA-fordon, mobila dämparfordon i större utsträckning samt att arbeta utifrån de förutsättningar som finns.

mp_helsida_april
defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider