centrum_panorama2020
Ibrahim Khalifa (S) besökte Sätuna torg och kom på att det var mörkt.Foto: Montage/märsta.nu

Trots 15 år vid makten – Khalifa: Det är mörkt på Sätuna torg

Efter 15 år vid makten lyfte Socialdemokratena en fråga till den nytillträdde ledningen om varför det är mörkt vid Sätuna torg: - Khalifa har varit kso i ett och ett halvt år och suttit i kommunledningen i 15 år, först när han hamnar i opposition kommer han på att det är mörkt på Sätuna torg, sa Olov Holst (M) i samband med kommunfullmäktige.

centrum_artikel

Det är mörkt och otryggt på Sätuna torg, det konstaterade förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) i samband med Sätuna dag. Därför lyfte han frågan på kommunfullmäktige om den nytillträdde kommunledningen avsåg ordna ljus över Sätuna torg.

”Tydligen ingen enkel sak”
Kommunstyrelsen Olov Holst (M) var måttlig road av Khalifas fråga eftersom han och (S) suttit i kommunledning i 15 års tid:
– Khalifa har varit kso i ett och ett halvt år, han har suttit i kommunledningen i femton år, först när han hamnar i opposition kommer han på att det är mörkt på Sätuna torg. Tydligen är det inte så enkel sak att åtgärda eftersom Socialdemokraterna inte gjort detta på femton år utan anser att vi ska göra det på 35 dagar. Ingen plats i Sigtuna kommun ska vara mörk och otrygg, sa Holst från talarstolen i fullmäktige.

Nya bostäder i Skepptuna
Vidare klubbade fullmäktige en detaljplan avseende bostäder på Klockarbol i Skepptuna, ca 50 bostäder vid Bygdegården. Riktlinjer för markanvisningar återremitterades av Socialdemokraterna. Markanvisningar är en direkt konsekvens av Uppdrag Gransknings program om Sigtuna kommun där Socialdemokraterna avsåg ge markanvisning åt en partimedlem. Syftet med markanvisningarna är att sätta upp gemensamma regler för hur den gemensamma marken ska hanteras, menade Olov Holst som var kritiskt mot återremissen eftersom Socialdemokraterna inte aviserat något i Kommunstyrelsen.

Klart för en valkrets
Även nya valkretsar klubbades igenom, Sigtuna första och Sigtuna andra slogs ihop till en enda. Det fanns inte många protester mot förslaget som kom från Länsstyrelsen.
– Äntligen kommer varje avlagd röst vara lika mycket värd, det var stor skillnad innan i valdeltagande och därmed var rösterna olika värda, sa Olov Holst om ärendet innan beslutet.

happy_homes_mars
sportlov_sigtuna
aretslarling
salong_elisabeth_helsida
teatergrillen_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
defacto_helsida
sportlov_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
nrh