moderaterna_panorama
Barnen på Aspbackens förskola fick glassFoto: Brandkåren Attunda

Trevligt återbesök av brandkår på Aspbackens förskola

Aspbackens förskola på Tingvalla som drabbades av en brand för några veckor sedan fick besök av brandkåren 12:e maj som bjöd på glass och rundtur med brandbilen.

Barnen på Aspbackens förskola fick uppleva att deras skola brann 21:a april. Men pedagoger och barn hade gjort ett utmärkt jobb i samband med utrymningen. Under torsdagen fick förskolan besök av brandkåren under trevligare förhållanden. Denna gång stod glass och rundtur med brandbilen på schemat. Barn och personal delade även med sig av sina berättelser från branden. Förutom glasen hade brandkåren även med sig presenter i form av brandfilt, brandvarnare och Flammy-apan. Efter besöket var det många av barnen som ville bli brandmän.

Fotnot: Idag lördag håller brandstationen i Kolsta Öppet hus där man kan åka brandbil och prova på att släcka en brand. 

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
connys_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider