varumarke_defacto_sommar
Foto: Insändarbild/Elektra Marmo/Arkiv

Tredje raka segern för MIK

Märsta IK tog tredje raka segern och noterade femte matchen utan förlust efter 2-1 borta mot Sala.

marstac_aug

David Kibirige blev ovan matchhjälte efter sent segermål mot Sala i 88:e minuten. Matchen var mållös i paus men tolv minuter in i andra satte Rasmus Edin 1-0, det stod sig dock bara några minuter innan Sala kvitterade.

Sala var på slutet nära segern efter kanonläge för Velat Ucmaz rapporterar salahebyfotboll.se, men i anfallet efter var det David Kibirige som slog till. Det var även stundtals hetsigt på planen men bara totalt tre varningar delades ut varav två till MIK, dessutom blev tränare Kaj Eskelinen på nytt avvisad efter 73 minuter.

Märsta kan i teorin knipa kvalplats till tvåan men måste gå fullt samtidigt som förlorar samtliga tre matcher som återstår. Dessutom behöver MIK passera Vaksala i tabellen som har en poäng tillgodo. Närmast för Märsta väntar Västerås IK redan nu på onsdag.

happy_homes_sommar
extra

Wikegård startar nytt hockeylag i Märsta

Ishockey Niklas Wikegård startar ett hockeylag som kommer att spela sina hemmamatcher i Pinbackshallen med start i höst: - Vi har registrerat fler spelare, men vi tänker presentera det spelare för spelare på vår Instagram. Jag sitter ju i styrelsen i föreningen. Vi är några stycken som driver det här och då har vi fått till det med klädmärket som Wikegård står bakom. Det här ska bli riktigt kul, säger den förste spelaren Rasmus Rindstål till Expressen.

biljetter
division 4

FC Arlanda säkrade kvalplats – Minst

Fotboll FC Arlanda hade inga problem med jumbon Sunnersta på lördagen. Det var målfest på Sunnersta IP i Uppsala. Det var 2-0 i paus och andra fortsatte man trumma på för att distansera sig från tvåan Kåre om det skulle bli en målskillnadsaffär: - Behöver hålla lugnet inför avslutningen och fortsätta enligt plan, säger sportchef Eddi Khalaf.

slaget om uppland

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

Video

Wings i TV4

Ishockey Wings besökte på söndagen Idrottens dag i Hagaparken och Team07 gav bort massor med utrustning till Ge bort till sport: - Jag brinner för Wings Hockeyskola och att få fler barn i Sigtuna kommun att börja spela hockey. Det är för att jag ser glädjen hos barnen och vet att vi kan bidra till att de blir vinnare i livet genom hockeyn, säger Annika Bröms, ansvarig för Wings Hockeyskola.

Riddarens vårdcentral i samarbete med Wings

Ishockey Nyöppnade Riddarens Vårdcentral i Märsta startar ett samarbete med Wings hockeyskola: - I ett socioekonomisk utsatt området som Märsta är det ännu viktigare så att inga barn som vill idrotta exkluderas på grund av ekonomiska skäl, säger Dr. Hammad Al-Saaid om samarbetet.

Se Rosersbergs IK i SVT

Innebandy Lilla Sportspegelen besökte Rosershallen i våras för att vara med i Rosersbergs IK:s avslutning med internturnering.

siriusgatan26
sbrf2
karlavagnen46
standard
standard_ridskola
korpentraning
stockholmsvagen24b
Frisyr – Standard
lions_standard
connys
standard
colorama_jan
cricketklubben
borg
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard