moderater_pan_sommar
Foto: Danish Saroee

Tredje dos till äldre

Nu kommer äldre födda 1941 eller tidigare att få möjlighet till en tredje dos mot covid-19.

centrum_artikel

Personer med hemtjänst och hemsjukvård samt de som är födda 1941 eller tidigare om det gått minst sex månader sedan de fått andra dosen vaccin kommer att erbjudas en tredje dos från Region Stockholms sida.
– De som bor vid ett äldreboende är vår högst prioriterade grupp. Första vaccinationerna på SÄBO kommer att starta i början av nästa vecka. Det kommer även att finnas möjlighet för medarbetare vid SÄBO som ännu inte är fullvaccinerade att vaccineras samtidigt som de boende vaccineras, säger vaccinsamordnare Magnus Thyberg.

På måndag kommer bokningen för 80-plussare att öppna, man kan boka både via App eller via telefon. Har man inte vaccinerat sig med varken första eller andra dosen så kan man boka in den också. Ytterligare någon vecka senare kan man vaccinera sig på vårdcentral.
– Till skillnad från våren 2021 när de här grupperna erbjöds vaccin först finns det nu gott om vaccin och god kapacitet att vaccinera de här grupperna. Därför väntar vi oss att det ska kunna ske relativt fort för den som önskar få sin tredje dos, säger Magnus Thyberg.

koppar_helsida
julmarknad_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
jul2021
2020_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

flygskola_helsida
dack-helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider
koppar_outsider
nrh
connys