defacto_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Tre misstänks för grov misshandel utanför skola

Flera personer plockades in för förhör i en gryningsräd tidigt i morse från Polisens sida: - Vi har förhört dem men ingen är anhållen, säger Jesper Paulander förundersökningsledare vid Norrorts Åklagarkammare.

Enligt uppgift till märsta.nu plockades tre personer in till förhör av polisen tidigt i morse misstänkta för en grov misshandel på Sätunaskolans skolgård kvällen 6:e november. De misstänkta ska vara i 16-17-årsåldern:
– Vi har inte frihetsberövat någon, men de är fortfarande misstänkta, säger kammaråklagare Jesper Paulander.

Utredningen är enligt Paulander i ett känsligt läge och polisen vill fortfarande komma i kontakt med personer som kan ha sett något av misshandeln utanför Sätunaskolan. Jesper Paulander säger också att en anledning till att frihetsberövadande inte skett är de misstänktas låga ålder. Hur målsäganden mår kan Jesper Paulander inte uttala sig om.
– Jag kan inte säga så mycket om hur vi identifierat de misstänkta eller händelseförloppet, vi har en situation där vi är intresserade personer som kan ha sett något därför kan vi inte dela med oss av det vi tror har hänt, säger Paulander.

happyhomes_2019
logistik_sigtuna
colorama_april2
fme_helsida
sbrf_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

defacto_helsida

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sigtunavatten_standard

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar_centrum

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sbrf_outsider
fme_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
connys
colorama_april
nrh