arlandagk_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Tre misstänks för grov misshandel utanför skola

Flera personer plockades in för förhör i en gryningsräd tidigt i morse från Polisens sida: - Vi har förhört dem men ingen är anhållen, säger Jesper Paulander förundersökningsledare vid Norrorts Åklagarkammare.

centrum_pask

Enligt uppgift till märsta.nu plockades tre personer in till förhör av polisen tidigt i morse misstänkta för en grov misshandel på Sätunaskolans skolgård kvällen 6:e november. De misstänkta ska vara i 16-17-årsåldern:
– Vi har inte frihetsberövat någon, men de är fortfarande misstänkta, säger kammaråklagare Jesper Paulander.

Utredningen är enligt Paulander i ett känsligt läge och polisen vill fortfarande komma i kontakt med personer som kan ha sett något av misshandeln utanför Sätunaskolan. Jesper Paulander säger också att en anledning till att frihetsberövadande inte skett är de misstänktas låga ålder. Hur målsäganden mår kan Jesper Paulander inte uttala sig om.
– Jag kan inte säga så mycket om hur vi identifierat de misstänkta eller händelseförloppet, vi har en situation där vi är intresserade personer som kan ha sett något därför kan vi inte dela med oss av det vi tror har hänt, säger Paulander.

valsta_utveckling

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

logistik_utbildning
centrum_pask_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
colorama_april2

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

happyhomes_2019

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
bonava_outsider
sh_oppet
colorama_april
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
valsta_utveckling_2