arlandagolf_pan_aug
Foto: Pressbild

Tre miljoner samlades in till Röda Korset

Swedavias resenärer och medarbetare har bidragit med 3,1 miljoner kronor till Röda Korset.

marstakalaset_artikel

Swedavias VD Jonas Abrahamsson lämnade över en check på 3,1 miljoner kronor till Röda Korsets generalsekreterare Martin Ärnlöv på Arlanda. Pengarna har samlats in av resenärer på Swedavias flygplatser och flygplatsbolagets anställda.
– Vi är stolta över vårt långsiktiga samarbete med Röda Korset. Det gör mig väldigt glad att idag få lämna över våra resenärers och medarbetares bidrag till Röda Korsets viktiga arbete för människor som lever i utsatthet runtomkring i världen och i Sverige, säger Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan Swedavia och Röda Korset sträcker sig flera år tillbaka i tiden. Man kan lämna pengar i särskilda insamlingskärl som finns på flygplatser, både i svensk och utländsk valuta. Pengarna från Swedavia kan användas till 4300 katastrofpaket som Röda Korset bistår med till behövande i utsatta länder. Man hjälper också till med läxhjälp och språkträning för unga i Sverige.
– Fler människor än någonsin, 130 miljoner, behöver humanitär hjälp för att klara sina liv och även i Sverige ser vi utsattheten öka, kommenterar Martin Ärnlöv.

miljopris_helsida
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
colorama_april2
marstakalas_helsida
kontor_thaifong
defacto_helsida

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sommar
sigtunavatten_standard

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

connys
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider
colorama_april
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider