arlandagk_panorama
Foto: Pressbild

Tre miljoner samlades in till Röda Korset

Swedavias resenärer och medarbetare har bidragit med 3,1 miljoner kronor till Röda Korset.

centrum_tvaar

Swedavias VD Jonas Abrahamsson lämnade över en check på 3,1 miljoner kronor till Röda Korsets generalsekreterare Martin Ärnlöv på Arlanda. Pengarna har samlats in av resenärer på Swedavias flygplatser och flygplatsbolagets anställda.
– Vi är stolta över vårt långsiktiga samarbete med Röda Korset. Det gör mig väldigt glad att idag få lämna över våra resenärers och medarbetares bidrag till Röda Korsets viktiga arbete för människor som lever i utsatthet runtomkring i världen och i Sverige, säger Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan Swedavia och Röda Korset sträcker sig flera år tillbaka i tiden. Man kan lämna pengar i särskilda insamlingskärl som finns på flygplatser, både i svensk och utländsk valuta. Pengarna från Swedavia kan användas till 4300 katastrofpaket som Röda Korset bistår med till behövande i utsatta länder. Man hjälper också till med läxhjälp och språkträning för unga i Sverige.
– Fler människor än någonsin, 130 miljoner, behöver humanitär hjälp för att klara sina liv och även i Sverige ser vi utsattheten öka, kommenterar Martin Ärnlöv.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

banner_trerosor

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

karby_varme1
happyhomes_2019
arlandagolf
connys
ridskola_2019_helsida
sangensemble

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
karby2