panorama_centrum
Ludwig Harryzon Foto: Insändarbild/Sigtuna IF/Arkiv

Tre kultur- och fritidspristagare klara

Sigtuna kommuns Kultur- och fritidsnämnd har utsett flera pristagare, bland annat Årets Ungdomsledare som blev sigtunaprofilen Ludwig Harryzson.

Ludwig Harryzson är en engagerad sigtunabo, både inom innebandy och fotboll. Han ligger också bakom en nattlig turnering i Prästängshallen. För sitt engagemang har han utsetts till Årets Ungdomsledare och får 10 000 kronor av Kultur- och fritidsnämnden. Andra pristagare är Mats ”Skuggan” Wennersten för engagemanget som ljudtekniker på olika evenemang. Genom åren har han skött ljudet åt bland annat kent. Tredje pristagaren är Gabriel Lundh som medverkar i olika musikkonstellationer, han kommer använda sina 10 000 kronor till att åka till New York för att förkovra sig i jazzmusiken samt få lektioner av olika basister:
– Det är så kul att få kontakta dem som får kommunens årliga utmärkelser! Jag är helt säker på att glädjen hos pristagarna ökar motivationen och viljan att fortsätta utvecklas i det de redan gör så bra, säger Marie Axelsson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och en gång själv utsedd till Årets idrottsledare i Örebro.

2020_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

defacto_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider
marina_outsider