defacto_panorama_mustasch
Foto: Pressbild: Jenny Thörnberg

Tre kommuninvånare får gesäll- och mästarbrev

Onsdag 6 november kommer tre kommuninvånare att få ta emot gesäll- och mästarbrev på Stockholms stadshus.

centrum_farsdag_artikel

Den årliga gesäll- och mästarbrevsutdelningen sker i Blå hallen i Stockholms stadshus 6:e november. Tre kommuninvånare är representerade på galan; Eric Karlsson som blir gesäll inom glasyrket, Lotta Rahme, mästare inom garveri, och Alfredo Narciso som blir mästare i målaryrket. Under kvällen kommer 164 mästar- och gesällbrev att delas ut inom 30 olika yrken. Vägen dit är lång. Man måste genomgå både en praktisk och teoretisk utbildning. Det krävs också minst sex år i yrket samt även kunskap inom bokföring och kalkylator.

greeknighthelsida
happyhomes_2019

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

sigtunavatten_standard
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
centrum_farsdag

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

greeknight_outsider
colorama_april2
connys
nrh