defacto_pan2020
Foto: Pressbild: Jenny Thörnberg

Tre kommuninvånare får gesäll- och mästarbrev

Onsdag 6 november kommer tre kommuninvånare att få ta emot gesäll- och mästarbrev på Stockholms stadshus.

Den årliga gesäll- och mästarbrevsutdelningen sker i Blå hallen i Stockholms stadshus 6:e november. Tre kommuninvånare är representerade på galan; Eric Karlsson som blir gesäll inom glasyrket, Lotta Rahme, mästare inom garveri, och Alfredo Narciso som blir mästare i målaryrket. Under kvällen kommer 164 mästar- och gesällbrev att delas ut inom 30 olika yrken. Vägen dit är lång. Man måste genomgå både en praktisk och teoretisk utbildning. Det krävs också minst sex år i yrket samt även kunskap inom bokföring och kalkylator.

happyhomes_50
centrum_helsida2020
connys_helsida
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh