luciakroning_sh
Så här såg det ut i Blå Hallen i samband med gesällutdelningen förra året.Foto: Pressbild: Jenny Thörnberg

Tre från kommunen får Gesällbrev

Tre nya hantverkare från kommunen kommer att få ta emot gesällbrev på Stockholms stadshus, Blå Hallen, 7:e november.

oppethus_agy

Årligen delar Stockholms Hantverkarförening ut gesällbrev till hantverkare runt om i länet som klarat sina gesällprov. 7:e november kommer drygt 300 hantverkare att inta Blå Hallen i Stockholms stadshus för att få ta emot brevet. Från Sigtuna kommun finns tre hantverkare på listan; Mathilda Jönsson, hudterapeut, Alina Ungerth, målare, och Anna Isberg, sadelmakare.

Genomgår utbildning
För att få gesällbrev genomgår man både en teoretisk och praktisk utbildning, man får därefter avlägga ett gesällprov. Gesällprov kan avläggas inom 80 yrken. Därefter kan man få ett Mästarbrev vilket innebär att man visat ”skicklighet och erfarenhet” i minst sex år i riket samt har kunskap i bokföring och kalkylator.
– Intresset för genuint hantverk växer i samhället. Ett godkänt gesällprov är en trygghet för konsumenten och en god grund för gesällen att ytterligare utvecklas och avancera inom sitt hantverksyrke, säger Johan T Sterndal, VD för Stockholms Hantverksförening

defacto_host2018
sportfiskebanner2

De vinner Ekomatutmaningen

Näringsliv Hotell Kristina och Stora Coop i Märsta vinner Ekoutmaningen 2018 för att ha det bästa ekologiska utbudet bland kommunens restauranger och butiker: - Jag är imponerad av den ambition företagen uppvisat och de konkreta förbättringar vi sett de senaste åren, säger Mathias Forsberg, Näringslivschef på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

oppethus_agy
happy_homes_juli

Unga företagare tar plats på Julmarknaden

Näringsliv Nytt i årets julmarknad är att unga företagare kommer att ha en speciell plats att sälja sina varor på: -Många unga företagare och skolklasser kommer att delta och sälja allt från hembakade kakor och ekologiska tandborstar, till egenhändigt designade T-shirts. UF-företagarna får också möjlighet presentera sina olika produkter och projekt, säger Maria Sebnat Martin, projektledare för julmarknaden.

Nya VIP-lokaler på Arlanda

Näringsliv Arlanda VIP flyttar från Terminal 5 till 2 och får en yta på 2000 kvadratmeter: - Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Hotellen ska bli plastfria till 2020

Näringsliv Hotellen inom Destination Sigtuna ska inom drygt ett års tid bli plastfria: - Vi är redan igång och första steget är att inventera engångsartiklar av plast och göra en nollmätning av våra partners plastförbrukning, säger Anna Lakmaker, tf VD på Destination Sigtuna.

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

skridskoskola
connys
sportfiske_banner
komvuxq3_4
colorama_vinter
nrh_lania
objekt3
objekt4
sbrf_sep
objekt2
outsider