varmedagar_panorama
Så här såg det ut i Blå Hallen i samband med gesällutdelningen förra året.Foto: Pressbild: Jenny Thörnberg

Tre från kommunen får Gesällbrev

Tre nya hantverkare från kommunen kommer att få ta emot gesällbrev på Stockholms stadshus, Blå Hallen, 7:e november.

centrum_tvaar

Årligen delar Stockholms Hantverkarförening ut gesällbrev till hantverkare runt om i länet som klarat sina gesällprov. 7:e november kommer drygt 300 hantverkare att inta Blå Hallen i Stockholms stadshus för att få ta emot brevet. Från Sigtuna kommun finns tre hantverkare på listan; Mathilda Jönsson, hudterapeut, Alina Ungerth, målare, och Anna Isberg, sadelmakare.

Genomgår utbildning
För att få gesällbrev genomgår man både en teoretisk och praktisk utbildning, man får därefter avlägga ett gesällprov. Gesällprov kan avläggas inom 80 yrken. Därefter kan man få ett Mästarbrev vilket innebär att man visat ”skicklighet och erfarenhet” i minst sex år i riket samt har kunskap i bokföring och kalkylator.
– Intresset för genuint hantverk växer i samhället. Ett godkänt gesällprov är en trygghet för konsumenten och en god grund för gesällen att ytterligare utvecklas och avancera inom sitt hantverksyrke, säger Johan T Sterndal, VD för Stockholms Hantverksförening

icavalsta_semlor

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

happyhomes_2019

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

connys
sigtunavatten_standard
arlandagolf
ridskola_2019_helsida
karby_varme1
defacto_helsida
bonava_helsida

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

karby2
defacto_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
ridskola2019_outsider