defacto_pan
Så här såg det ut i Blå Hallen i samband med gesällutdelningen förra året.Foto: Pressbild: Jenny Thörnberg

Tre från kommunen får Gesällbrev

Tre nya hantverkare från kommunen kommer att få ta emot gesällbrev på Stockholms stadshus, Blå Hallen, 7:e november.

marstakalaset_artikel

Årligen delar Stockholms Hantverkarförening ut gesällbrev till hantverkare runt om i länet som klarat sina gesällprov. 7:e november kommer drygt 300 hantverkare att inta Blå Hallen i Stockholms stadshus för att få ta emot brevet. Från Sigtuna kommun finns tre hantverkare på listan; Mathilda Jönsson, hudterapeut, Alina Ungerth, målare, och Anna Isberg, sadelmakare.

Genomgår utbildning
För att få gesällbrev genomgår man både en teoretisk och praktisk utbildning, man får därefter avlägga ett gesällprov. Gesällprov kan avläggas inom 80 yrken. Därefter kan man få ett Mästarbrev vilket innebär att man visat ”skicklighet och erfarenhet” i minst sex år i riket samt har kunskap i bokföring och kalkylator.
– Intresset för genuint hantverk växer i samhället. Ett godkänt gesällprov är en trygghet för konsumenten och en god grund för gesällen att ytterligare utvecklas och avancera inom sitt hantverksyrke, säger Johan T Sterndal, VD för Stockholms Hantverksförening

colorama_april2
arlanda_golf_juli
sommar_centrum
sommar
miljopris_helsida
marstakalas_helsida
defacto_helsida

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
miljopris_outsider
connys
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar