center_pan21
Foto: Insändarbild

Tre föreningar får krisstöd-Mest till gymnastiken

Riksidrottsförbundet har delat ut krisstöd på drygt en halv miljard. Några av kommunens föreningar har beviljats stöd, bland annat SMGK.

RF delar ut krisstöd till föreningar under pandemin som ska kompensera uteblivna intäkter och kostnader på grund av pandemin.
– Det har varit en vinter och början på våren där idrotten fått stänga ner till stora delar. Tyvärr kan ingen bli fullt ut kompenserad. Men det känns ändå bra att vi nu kan betala ut ett stöd som betyder mycket för många och jag hoppas att det också kan ge föreningar och ideella ledare över hela landet energi så vi tillsammans orkar fortsätta kämpa för att nå så många som möjligt även framöver, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Över 2600 föreningar i hela landet sökte stöd, bland dessa Märsta simsällskap, Märsta IK, Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubb och Sigtuna Märsta Gymnastikklubb. Av dessa får SMGK mest, 43 000 kronor, SMACK får 2000 kronor, Märsta SS 10 000 kronor och Märsta IK beviljas inget stöd alls.
– Idrottsrörelsen har drabbats hårt både verksamhetsmässigt och ekonomiskt och att återstarta vår verksamhet kommer att vara en lång process över flera år. Därför har Riksidrottsstyrelsen också äskat 900 miljoner kronor i återstartsstöd för perioden 2022 till 2024. Fortsatt stöd är en förutsättning för att idrottsrörelsen ska ha möjlighet att komma tillbaka med full kraft, säger Björn Eriksson.

eldsjal-helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida
andersojag
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Vill ha skateramp i Rosersberg

Förening En skateramp finns redan i Sigtuna som är finansierad av privatpersoner och företag, men nu vill boende i Rosersberg se en skateramp i Rosersberg.

helsida_var2021
connys_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
eldsjal-outsider