center_pan21
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB
Foto: Newsworthy

Tre av tio har fått första dosen

Tre av tio kommuninvånare över 18 år har nu fått sin första dos.

11 280 personer i kommunen har fått minst en dos av vaccinet mot covid-19 enligt siffror från Svenska Vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att tre av 10 fått första dosen, 7,7 procent har fått båda doserna. Andelen vaccinerade i kommunen är dock lägre än de flesta andra kommuner vilket beror på att Sigtuna har en yngre befolkning än exempelvis Norrtälje.

Tidigare i veckan kunde alltsom var 50+ boka tid för vaccinering. I hela regionen fick nästan 95 000 stockholmare en vaccindos förra veckan. Vaccinationstakten har aldrig varit så hög som den är just nu. 9 av 10 70+ har fått vaccin i Region Stockholm, i Sigtuna kommun är andelen 70+ som vaccinerats 9 av 10.

Siffrorna som Newsworthy sammanställt visar också att var tredje mellan 50-59 år tagit en dos vaccin. Nästan 1 av 10 mellan 40-49 år har fått en dos. Med nuvarande tempo kommer hela Region Stockholm att ha uppnått vaccinmålet till 5:e september.

Bildslide: Se andel vaccinerade i kommunen, åldersgrupp för åldersgrupp

valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

jul2021
julmarknad_helsida
connys_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
nrh
jul_outsider
valsta_jul_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
connys
stationshusen_out
ridskola_2020_outsider