moderater_pan_sommar
Foto: Swedavia/Orlando Boström

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Tre av fyra resenärer är nu tillbaka på Arlanda efter pandemin visar de senaste siffrorna från Swedavia.

1,741 miljoner reste via Arlanda i maj, det innebär att tre av fyra resenärer är tillbaka jämfört med maj 2019, före pandemin. Jämfört med maj förra året är ökningen 542 procent. 72 procent av inrikestrafiken och 77 procent av utrikestrafiken är tillbaka. Efterfrågan och utbudet på resor ökar under juni och juli.

Ett flertal destinationer läggs till nu under sommarmånaderna. Dock är bemanningen på Arlanda ett problem vilket Swedavia ska vidta åtgärder för.
– Vi genomför en rad extraordinära insatser för att stärka upp bemanningen och öka genomströmningshastigheten vid våra säkerhetskontroller på Arlanda för att möta en fortsatt stark resenärsutveckling. Detta tillsammans med öppnandet av Terminal 4 och ytterligare en säkerhetskontroll den 15 juni kommer att ha effekt, men med fortsatt stigande resenärsvolymer kommer det trots detta att finnas en risk för längre köer än normalt på Arlanda vid vissa tidpunkter, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

pantamera_avc_helsida
kso_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida
social_helsida
connys_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

defacto_helsida
mp_helsida_april

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
pantamera_out
nrh
sfs_out
kso-duell_out
connys
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
outsider_social
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022