center_pan21
Foto: Region Örebro län

Tre av fyra har tagit första dosen-Vaccinbuss kommer till Märsta

Vaccineringen i kommunen går sakta men säkert framåt, nu har tre av fyra tagit första dosen enligt Folkhälsomyndighetens siffror.

centrum_artikel

Efter vecka 40 står det klart att 75 procent av befolkningen över 16 år tagit första dosen av vaccin mot covid-19, två av tre har tagit båda doserna. Av ungdomarna har hälften av 16-17-åringar tagit första dosen och 6 av 10 mellan 18-29 år. Det är främst kommuninvånare under 40 år som har lägre vaccineringsgrad. Andelen mellan 40-49 år som tagit vaccin är 75 procent, 7 av 10 i den gruppen har tagit båda doserna. Kommuninvånare över 50 år har vaccineringsgrad för en dos på minst 85 procent.

Närmaste veckan kommer även en vaccinbuss att komma till Märsta Centrum. Detta för att öka andelen vaccinerade i Märsta som har lägre andel än Sigtuna.

helsida_var2021
julmarknad_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
connys_helsida
flygskola_helsida
oppethus_helsida
jul2021
defacto_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

mp_host_helsida
dack-helsida
koppar_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
centrum_sommar_out
jul_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
nrh
koppar_outsider
connys
mp-outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider