panorama_centrum
Foto: Region Örebro län

Tre av fyra har nu fått första dosen

Tre av fyra kommuninvånare över 16 år har nu fått en första dos vaccin.

Nästan 30 000 kommuninvånare har fått en första dos, det gäller personer över 16 år och till och med vecka 42. Dock är vaccineringstäckningen lägre i kommunen än i många andra håll i länet och landet. 7 av 10 i kommunen har även tagit båda doserna. När det gäller äldre har 94 procent över 70 år fått minst en dos.

I länet är det bara Botkyrka och Södertälje med lägre vaccineringstäckning. Väsby har fyra procentenheter fler vaccinerade än i Sigtuna. Flest i länet har Vaxholm med 90 procent.
–  Akutsjukhusen har totalt sett en något bättre situation den här veckan jämfört med föregående vecka. Det bästa sättet att undvika att du eller någon närstående smittas av covid-19 och behöver sjukhusvård är att vaccinera dig. En absolut majoritet av de patienter som har covid-19 och behöver sjukhusvård har inte tagit båda doserna vaccin, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

retro_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

helsida
liber_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

defacto_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
nationaldag_out
outsider
retro_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
connys
logistik_outsider