panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi

Tre års fängelse för våldtäkt i Rosersberg

En man som våldtog en flicka i en bil på en grusplan utanför Rosersberg döms till tre års fängelse.

I september parkerade en man och en flicka en bil på en grusplan utanför Rosersberg. Där ska flera sexuella händelser ha inträffat. Flickan ska ha varit över 15 år och de träffades inne i centrala Rosersberg i samband med att mannen erbjöd flickan skjuts hem. Flickan berättade i förhör att mannen inte körde hem henne som överenskommet utan istället körde till grusplanen där hon ska ha tvingats utföra oralsex. Flickan gick sen resten av vägen hem och pratade med vänner om händelsen. Därefter togs kontakt med polisen.

Enligt mannen var det flickan som gjorde närmanden och var med på handlingarna. Flera vittnen har bekräftat flickans utsago och hur hon var efter händelsen. Det finns även undersökning från sjukhus som kan bekräfta att flickan utsatts för övergrepp. Mannen som är i äldre 30-årsåldern och folkbokförd i Stockholm döms till tre års fängelse och ska även utge skadestånd på 98 000 kronor till flickan.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
ewas_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider