moderater_pan_sommar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Trazan & Banarne genrepade i Kulturum

I tre dagar genrepade Lasse Åbergs musikal Trazan och Banarne i Kulturum inför kommuninvånare som uppskattade showen.

panorama_centrum

Christian Åkesson och Nassim Al Fakir briljerade i rollerna som Trazan och Banarne. Det bjöds på nostalgiska inslag från showen genom historien och dagsaktuella inslag och frågor inom klimatet. Musikalen hade premiär på fredagen 5/11 i Kristanstad.

Programmet sändes första gången under jullovet 1976. Lasse Åberg fyllde nyligen 80 år och det glada Electric Banana band med Janne Schaffer i spetsen fyllde 40 år. Det firades genom att sätta igång turnén som ska spelas land och rike runt. Denna version är en mix av gammalt klassiskt och nya inslag. Fröken Öken är med och ska locka Trazan och Banarne från sin deras hem. En kamp mellan ont och gott utspelar sig i regnskogen.

pantamera_avc_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

connys_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

mote_helsida
helsida_sfs

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

kso_helsida
social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
outsider_social
mote_outsider
sfs_out
kso-duell_out