center_pan21
I en bil från Gate Gourmet hänger en flagga som anhängare av Grå Vargarna använder sig av.Foto: Insändarbild

Transportstyrelsen inkopplat i fallet kring flaggan

märsta.nu:s avslöjande om att Grå vargarna har anhängare på Airside på Arlanda orsakade stor uppståndelse på sociala medier. Men det är Transportstyrelsen som utfärdar alla sk badgar på flygplatsen: - Vi känner till det, men kan inte lämna någon mer information, säger Sara Eriksson, pressansvarig vid Transportstyrelsen.

centrum_artikel

Sympatisörer till den extremistiska turkiska gruppen Grå Vargarna finns på Arlanda. När det gäller personer med behörighet att vistas på Arlanda så är det Transportstyrelsen som utfärdar sk badgar. En uppgiftslämnare berättar för märsta.nu att om det finns personer med kopplingar till extrema organisationer eller ideologier så kan det utgöra en säkerhetsrisk:
– Transportstyrelsen kan då återkalla badgen tillståndet att vistas på Arlanda. Det finns olika behörigheter, de som levererar kan säkert röra sig relativt fritt och ta sig till flygplanen, säger uppgiftslämnaren till märsta.nu

Transportstyrelsen bekräftar för märsta.nu att de nu känner till ärendet med att en av Grå Vargarnas flagga finns inne i en bil som Gate Gourmet förfogar över. Men man vill inte lämna mer kommentarer kring det. Man vill heller inte uttala sig om huruvida man vidtagit åtgärder. Även Swedavia har fått kritik i sociala medier men beskedet från deras sida via Twitter är att man säkerställt att frågan hanteras av det berörda företaget och polisen.

Flaggan används av Grå vargarna
En källa med insyn har reagerat på artikeln om sympatisörerna på Arlanda. Men han vill förtydliga om flaggan som indirekt kan kopplas till Grå Vargarna:
– Det tre halvmånarna är en symbol som används av det ultranationalistiska och fascistiska partiet MHP. Men även av deras anhängare och sympatisörer. Deras ungdomsförbund Grå vargarna anklagas för hundratals mord i Turkiet och även för terrorattentat i Europa och på andra håll, säger källan.

Uppgiftslämnaren är också kritisk mot myndigheterna för att inte agera kraftfullare mot att Gate Gourmet kan ha personer med extremistkopplingar på Airside:
– Att en person öppet utrycker sympatier för en så här extrem organisation borde sannolikt medföra att personen anses utgöra en säkerhetsrisk och de borde se över om personen har ska ha tillträde till känsliga områden på en flygplats,

 

julmarknad_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

oppethus_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
flygskola_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
swedol_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
mp-outsider
flygskolan_outsider