moderater_pan_sommar
I en bil från Gate Gourmet hänger en flagga som anhängare av Grå Vargarna använder sig av.Foto: Insändarbild

Transportstyrelsen inkopplat i fallet kring flaggan

märsta.nu:s avslöjande om att Grå vargarna har anhängare på Airside på Arlanda orsakade stor uppståndelse på sociala medier. Men det är Transportstyrelsen som utfärdar alla sk badgar på flygplatsen: - Vi känner till det, men kan inte lämna någon mer information, säger Sara Eriksson, pressansvarig vid Transportstyrelsen.

Sympatisörer till den extremistiska turkiska gruppen Grå Vargarna finns på Arlanda. När det gäller personer med behörighet att vistas på Arlanda så är det Transportstyrelsen som utfärdar sk badgar. En uppgiftslämnare berättar för märsta.nu att om det finns personer med kopplingar till extrema organisationer eller ideologier så kan det utgöra en säkerhetsrisk:
– Transportstyrelsen kan då återkalla badgen tillståndet att vistas på Arlanda. Det finns olika behörigheter, de som levererar kan säkert röra sig relativt fritt och ta sig till flygplanen, säger uppgiftslämnaren till märsta.nu

Transportstyrelsen bekräftar för märsta.nu att de nu känner till ärendet med att en av Grå Vargarnas flagga finns inne i en bil som Gate Gourmet förfogar över. Men man vill inte lämna mer kommentarer kring det. Man vill heller inte uttala sig om huruvida man vidtagit åtgärder. Även Swedavia har fått kritik i sociala medier men beskedet från deras sida via Twitter är att man säkerställt att frågan hanteras av det berörda företaget och polisen.

Flaggan används av Grå vargarna
En källa med insyn har reagerat på artikeln om sympatisörerna på Arlanda. Men han vill förtydliga om flaggan som indirekt kan kopplas till Grå Vargarna:
– Det tre halvmånarna är en symbol som används av det ultranationalistiska och fascistiska partiet MHP. Men även av deras anhängare och sympatisörer. Deras ungdomsförbund Grå vargarna anklagas för hundratals mord i Turkiet och även för terrorattentat i Europa och på andra håll, säger källan.

Uppgiftslämnaren är också kritisk mot myndigheterna för att inte agera kraftfullare mot att Gate Gourmet kan ha personer med extremistkopplingar på Airside:
– Att en person öppet utrycker sympatier för en så här extrem organisation borde sannolikt medföra att personen anses utgöra en säkerhetsrisk och de borde se över om personen har ska ha tillträde till känsliga områden på en flygplats,

 

social_helsida
pantamera_avc_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
event_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
pantamera_out
outsider_social
sfs_out
ewas_outsider
nrh
swedol_outsider
connys