defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Transdev tar över busstrafiken

Stockholms läns landsting har upphandlat en ny leverantör av busstrafik för bland annat Sigtuna kommun.

Transdev tar över busstrafiken i Norrort efter Arriva. Sommaren 2019 startar Transdev köra bussarna i Sigtuna kommun.
– Det är glädjande att vi kan presentera en ny leverantör i SL:s busstrafik då vi tror att ökad konkurrens skapar drivkrafter som gynnar hela marknaden. Transdev har lämnat det bästa anbudet både utifrån pris och utifrån de kvalitetskrav vi ställt, säger Caroline Ottosson,chef för trafikförvaltningen och vd för SL

Utöver uppdraget att köra busstrafiken så kommer Transdev att ansvara för underhåll av fordon, förvaltning av SL:s fastigheter och hållplatser samt ansvara för den tekniska utrustningen i bussarna. Under 2016 hade det aktuella upphandlingsområdet (Sigtuna, Väsby och Vallentuna) 46 000 påstigande resenärer per dag.

Fem av bussarna kommer att vara helelektriska när Transdev börjar köra juni 2019. Det var ett av kraven i samband med SL:s upphandling. Övriga bussar ska köras med fossilfria drivmedel. Transdev får betalt dels efter betalande resenärer och dels efter utförd trafik. Anledningen till det är att man vill ha som mål att nå 80 procent nöjda resenärer och att resandet ökar mer än befolkningsutvecklingen. Värdet på avtalet är 270 miljoner per år och gäller i 10 år från juni 2019.

defacto_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

happyhomes_50
teatergrillen_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
oppethus_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys
nrh
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider