stationshusen
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Träning under pandemin är viktigt

Folkhälsomyndigheten uppmanar allmänhet att vara fortsatt fysiskt aktiva då det annars kan leda till negativa hälsoeffekter.

centrum_artikel

Om man drar ner på träningen i samband med coronapandemin så kan det reda till negativa hälsoeffekter, äldre kan drabbas hårdare. Tyskt aktivitet är bra för hälsan och minskar risken för flera kroniska sjukdomar. Regelbunden konditionsträning minskar risken för infektionssjukdomar och kan kopplas till minskad dödlighet och insjuknande i influensa och lunginflammation. Fysiskt aktivitet blir därmed viktigt också ur ett smittskyddsperspektiv enligt Folkhälsomyndigheten.
– För yrkesverksamma personer till exempel, kan hemarbete göra att man rör på sig mindre, eftersom en stor del av mångas dagliga fysiska aktivitet kommer från resan till och från jobbet, säger Daniel Berglind, handläggare vid enheten för hälsofrämjande levnadsvanor på CES.

Risk att barn drabbas när föreningar stänger
FHM ser även en risk att fysisk aktivitet minskar hos barn, detta i och med att idrottsföreningar begränsar sin verksamhet. I kommunen var det flera föreningar som i mars och april stängde ner eller begränsade verksamheterna, nu är dock de flesta igång igen. Allmänheten uppmanas till fysisk aktivitet även under coronapandemin:
– Det är extra viktigt att personer över 70 år fortsätter vara fysiskt aktiva. Nedsatt rörlighet hos äldre kan nämligen hastigt påverka hälsa och välbefinnande, säger Daniel Berglind.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

meko_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider