defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Träning under pandemin är viktigt

Folkhälsomyndigheten uppmanar allmänhet att vara fortsatt fysiskt aktiva då det annars kan leda till negativa hälsoeffekter.

centrum_artikel

Om man drar ner på träningen i samband med coronapandemin så kan det reda till negativa hälsoeffekter, äldre kan drabbas hårdare. Tyskt aktivitet är bra för hälsan och minskar risken för flera kroniska sjukdomar. Regelbunden konditionsträning minskar risken för infektionssjukdomar och kan kopplas till minskad dödlighet och insjuknande i influensa och lunginflammation. Fysiskt aktivitet blir därmed viktigt också ur ett smittskyddsperspektiv enligt Folkhälsomyndigheten.
– För yrkesverksamma personer till exempel, kan hemarbete göra att man rör på sig mindre, eftersom en stor del av mångas dagliga fysiska aktivitet kommer från resan till och från jobbet, säger Daniel Berglind, handläggare vid enheten för hälsofrämjande levnadsvanor på CES.

Risk att barn drabbas när föreningar stänger
FHM ser även en risk att fysisk aktivitet minskar hos barn, detta i och med att idrottsföreningar begränsar sin verksamhet. I kommunen var det flera föreningar som i mars och april stängde ner eller begränsade verksamheterna, nu är dock de flesta igång igen. Allmänheten uppmanas till fysisk aktivitet även under coronapandemin:
– Det är extra viktigt att personer över 70 år fortsätter vara fysiskt aktiva. Nedsatt rörlighet hos äldre kan nämligen hastigt påverka hälsa och välbefinnande, säger Daniel Berglind.

sommarlov_helsida
marina_helsida
stottasigtuna_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

happy_homes_mars
studeravidare_helsida
defacto_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

valvet_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

speedy_outsider
valvet_outsider
stottasigtuna_outsider
sommarlov_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider