defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Träning under pandemin är viktigt

Folkhälsomyndigheten uppmanar allmänhet att vara fortsatt fysiskt aktiva då det annars kan leda till negativa hälsoeffekter.

centrum_artikel

Om man drar ner på träningen i samband med coronapandemin så kan det reda till negativa hälsoeffekter, äldre kan drabbas hårdare. Tyskt aktivitet är bra för hälsan och minskar risken för flera kroniska sjukdomar. Regelbunden konditionsträning minskar risken för infektionssjukdomar och kan kopplas till minskad dödlighet och insjuknande i influensa och lunginflammation. Fysiskt aktivitet blir därmed viktigt också ur ett smittskyddsperspektiv enligt Folkhälsomyndigheten.
– För yrkesverksamma personer till exempel, kan hemarbete göra att man rör på sig mindre, eftersom en stor del av mångas dagliga fysiska aktivitet kommer från resan till och från jobbet, säger Daniel Berglind, handläggare vid enheten för hälsofrämjande levnadsvanor på CES.

Risk att barn drabbas när föreningar stänger
FHM ser även en risk att fysisk aktivitet minskar hos barn, detta i och med att idrottsföreningar begränsar sin verksamhet. I kommunen var det flera föreningar som i mars och april stängde ner eller begränsade verksamheterna, nu är dock de flesta igång igen. Allmänheten uppmanas till fysisk aktivitet även under coronapandemin:
– Det är extra viktigt att personer över 70 år fortsätter vara fysiskt aktiva. Nedsatt rörlighet hos äldre kan nämligen hastigt påverka hälsa och välbefinnande, säger Daniel Berglind.

defacto_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

happyhomes_sommar2020
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunahem_sokbostad
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider