centrum_panorama2020
Foto: Transportstyrelsen

Trängselskatten kan pausas

Kommuninvånare som åker till och från Stockholm anser att trängselskatten borde pausas.

centrum_artikel

SL uppmanar resenärer att inte åka med dem under coronakrisen efter de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Många kommuninvånare har istället tagit bil in till och från Stockholm, men samtidigt är trängselskatten kvar.
– Det finns inga direkta riktlinjer att inte åka kollektivt, men för de som måste till jobbet finns ingen annan resväg än att ta bilen och då kostar trängselskatten en hel del, säger en läsare.

Läsaren anser att skatten borde pausas under coronakrisen. Nu kommer besked att så kanske blir fallet rapporterar Expressen:
– Vi har inget principiellt emot att pausa trängselskatten. Det måste i så fall prövas mot andra åtgärder, vad som är mest effektivt, om det skulle var mer effektivt till exempel att ge motsvarande tillskott till kollektivtrafiken. Det är en avvägning som ligger utanför skatteutskottet ställningstagande var pengarna gör mest nytta, säger Niklas Wykman (M), ledamot i Riksdagens Skatteutskott till tidningen.

happy_homes_mars
studeravidare_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
stottasigtuna_helsida
marina_helsida
connys_helsida
valvet_helsida
defacto_helsida
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
stottasigtuna_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider
nrh
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider