moderaterna_panorama
Foto: Transportstyrelsen

Trängselskatten kan pausas

Kommuninvånare som åker till och från Stockholm anser att trängselskatten borde pausas.

SL uppmanar resenärer att inte åka med dem under coronakrisen efter de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Många kommuninvånare har istället tagit bil in till och från Stockholm, men samtidigt är trängselskatten kvar.
– Det finns inga direkta riktlinjer att inte åka kollektivt, men för de som måste till jobbet finns ingen annan resväg än att ta bilen och då kostar trängselskatten en hel del, säger en läsare.

Läsaren anser att skatten borde pausas under coronakrisen. Nu kommer besked att så kanske blir fallet rapporterar Expressen:
– Vi har inget principiellt emot att pausa trängselskatten. Det måste i så fall prövas mot andra åtgärder, vad som är mest effektivt, om det skulle var mer effektivt till exempel att ge motsvarande tillskott till kollektivtrafiken. Det är en avvägning som ligger utanför skatteutskottet ställningstagande var pengarna gör mest nytta, säger Niklas Wykman (M), ledamot i Riksdagens Skatteutskott till tidningen.

defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

centrum_sommar2022_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider