panorama_centrum

Train Alliance får klartecken för industriområde i Krogsta

En detaljplan som överklagats till Mark- och miljödomstolen gällande industriområde i Rosersberg får nu klartecken av Mark- och miljödomstolen.

I somras antogs en detaljplan gällande industriområde i Krogsta på 33 000 kvadratmeter. Beslutet överklagades dock till Mark- och miljödomstolen. Nu har dom meddelats och överklagandet avslås. Detaljplanen medger industri, lager och logistik samt järnvägsindustriella verksamheter. Train Alliance är bland annat delaktiga i Krogsta Fastighets AB som ska utveckla området. Området ligger mellan Rosersbergs arbetsplatsområde och Brista. Både Rikskombiterminalen i Rosersberg och Brista Järnvägsterminal ägs och förvaltas av Train Alliance.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider