januari
Trafikverkets plan är inte tillräcklig anser de 26 kommunerna i Stockholms länFoto: Insändarbild

Trafikverkets plan får kritik av samtliga länets kommuner

Samtliga 26 kommuner i Stckholms län är överens om att Trafikverkets nationella plan för transportsystemet inte är tillräcklig för länet: - Planeringen av transportsystemet är mycket långsiktig och kommunerna i länet vill ta ett gemensamt ansvar för den strategiska utvecklingen, säger Mats Gerdau (M), ordförande för Storsthlm och KSO i Nacka.

centrum_artikel

Nätverket Storsthlm består av länets samtliga 26 kommuner. Nu har man gått ihop och gjort gemensam sak mot Trafikverkets nationella plan för transportsystemet. Man anser att planen saknar lösningar för finansiering och utbyggnad av Tvärförbindelse Södertörn och Östlig förbindelse samt en tydlig inrikting för utbyggnaden av Arlandas kapacitet. Storsthlm anser att regeringen bör ändra på Trafikverkets förslag så att den stödjer utvecklingen i Stockholms län.
– Sammantaget har Stockholms län fått för lite pengar i förhållande till de behov vi har. Här bor nästan 23 procent av landets befolkning. Vi står för en tredjedel av BNP och vi har ett bostadsbyggnadsbehov som motsvarar 31 procent av hela landet behov. Transportsystemet behöver utvecklas i samma takt som Stockholms län gör som helhet, säger Mats Gerdau (M), ordförande i Storsthlm och kommunstyrelseordförande i Nacka.

Krävs goda förbindelser med flyg
Man vill se att tillgängligheten till Arlanda och kapaciteten på flygplatsen prioriteras i statens planer för transportsystemet.
– Utan goda förbindelser med flyg riskerar länet att hamna på efterkälken, skriver Storsthlm i ett pressmeddelande.

E4:an breddas
Tidigare i veckan rapporterade märsta.nu att Trafikverket avser teckna avtal med Sollentuna, Upplands-Väsby, Sigtuna och Swedavia om en avsiktsförklaring gällande att bredda E4:an till 4+4 filer mellan Häägvik-Glädjen och därefter 3+3 till Arlanda.

prima_helsida
defacto_helsida
agy_oppethus-helsida
meko_helsida
januari_helsida
connys_helsida
agy_flyg_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
prima_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
agy_flyg_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
connys
agy-outsider
meko_outsider