centrum_host
Trafikverkets plan är inte tillräcklig anser de 26 kommunerna i Stockholms länFoto: Insändarbild

Trafikverkets plan får kritik av samtliga länets kommuner

Samtliga 26 kommuner i Stckholms län är överens om att Trafikverkets nationella plan för transportsystemet inte är tillräcklig för länet: - Planeringen av transportsystemet är mycket långsiktig och kommunerna i länet vill ta ett gemensamt ansvar för den strategiska utvecklingen, säger Mats Gerdau (M), ordförande för Storsthlm och KSO i Nacka.

centrum_farsdag_artikel

Nätverket Storsthlm består av länets samtliga 26 kommuner. Nu har man gått ihop och gjort gemensam sak mot Trafikverkets nationella plan för transportsystemet. Man anser att planen saknar lösningar för finansiering och utbyggnad av Tvärförbindelse Södertörn och Östlig förbindelse samt en tydlig inrikting för utbyggnaden av Arlandas kapacitet. Storsthlm anser att regeringen bör ändra på Trafikverkets förslag så att den stödjer utvecklingen i Stockholms län.
– Sammantaget har Stockholms län fått för lite pengar i förhållande till de behov vi har. Här bor nästan 23 procent av landets befolkning. Vi står för en tredjedel av BNP och vi har ett bostadsbyggnadsbehov som motsvarar 31 procent av hela landet behov. Transportsystemet behöver utvecklas i samma takt som Stockholms län gör som helhet, säger Mats Gerdau (M), ordförande i Storsthlm och kommunstyrelseordförande i Nacka.

Krävs goda förbindelser med flyg
Man vill se att tillgängligheten till Arlanda och kapaciteten på flygplatsen prioriteras i statens planer för transportsystemet.
– Utan goda förbindelser med flyg riskerar länet att hamna på efterkälken, skriver Storsthlm i ett pressmeddelande.

E4:an breddas
Tidigare i veckan rapporterade märsta.nu att Trafikverket avser teckna avtal med Sollentuna, Upplands-Väsby, Sigtuna och Swedavia om en avsiktsförklaring gällande att bredda E4:an till 4+4 filer mellan Häägvik-Glädjen och därefter 3+3 till Arlanda.

greeknighthelsida
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
centrum_farsdag
connys
colorama_april2
greeknight_outsider
nrh