panorama_centrum

Trafikverket varnar för spel kring stationer och spår

Efter flera incidenter varnar nu Trafikverket för att spela Pokémon Go kring stationer, spår och motorvägar.

Pokémon Go må ha sina fördelar då det fått ut hundratusentals svenskar att jaga figurerna. märsta.nu rapporterade i helgen om två spelande tjejer i Sigtuna. Men nu varnar Trafikverket spelarna från att jaga figurer kring stationer, järnvägar och motorvägar. Flera personer ska ha agerat olämpligt eller direkt farligt i samband med att de spelar Pokémon Go. Kom även ihåg att det är olagligt att gå eller gena över järnvägsspår. Samtidigt ska man heller inte spela när man kör bil. Man ska inte använda utrustning som påverkar körningen på ett negativt sätt och man ska vara uppmärksam på trafiken runt omkring sig när man spelar. Trafikverket har kontaktat spelutvecklaren för att informera om problematiken.

centrum_sommar2022_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
nrh