moderaterna_juni
Kommunens arbete med en trafikstrategi pausas till kommande mandatperiod

Trafikstrategin får vänta

Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

Tanken är att trafikstrategin ska kopplas till den nya översiktsplanen som tas fram under kommande mandatperiod, 2018-2022. Men en del av underlaget till den i form av synpunkter och kunskap kommer att användas när strategin jobbas fram, meddelar Sigtuna kommun.

Det var i februari 2017 som Stadsbyggnadskontoret fick i uppdrag av kommunstyrelsen att ta fram en trafikstrategi si syfte att visa prioriteringar av trafikslag och vara ett hjälpmedel för en hållbar kommun ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. I början av året hölls ett dialogmöte med kommuninvånare där en del bra synpunkter framförts till kommunens tjänstemän. Kommunen har också haft en enkät ute som nästan 600 invånare svarat på. Allt detta finns med i underlaget när Stadsbyggnadskontoret återupptar arbetet.

steningeslottsommar
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

sap_valet2018
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

vuxenutbildning2
socialutmarkelse
happy_homes_juli

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

objekt2
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
vuxentutbildning
veterankraft_standard
forskontor
connys
objekt4
yearlingsales
sap_outsider
Norra Redovisningshuset
objekt3
outsider_defacto
outsider_moderat
val2018