defacto_pan
Kommunens arbete med en trafikstrategi pausas till kommande mandatperiod

Trafikstrategin får vänta

Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

sportlov_centrum

Tanken är att trafikstrategin ska kopplas till den nya översiktsplanen som tas fram under kommande mandatperiod, 2018-2022. Men en del av underlaget till den i form av synpunkter och kunskap kommer att användas när strategin jobbas fram, meddelar Sigtuna kommun.

Det var i februari 2017 som Stadsbyggnadskontoret fick i uppdrag av kommunstyrelsen att ta fram en trafikstrategi si syfte att visa prioriteringar av trafikslag och vara ett hjälpmedel för en hållbar kommun ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. I början av året hölls ett dialogmöte med kommuninvånare där en del bra synpunkter framförts till kommunens tjänstemän. Kommunen har också haft en enkät ute som nästan 600 invånare svarat på. Allt detta finns med i underlaget när Stadsbyggnadskontoret återupptar arbetet.

ridskola_2019_helsida
arlandagolf
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

connys
sportlov2019
sangensemble
icavalsta_semlor

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

happyhomes_2019
extravaganza_outsider
nrh
ridskola2019_outsider