moderat_sommar
Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) med Olov Holst (M) på Märsta station i samband med valet i höstasFoto: Insändarbild/Moderaterna

Trafikregionrådet vill sätta plankare i fängelse

Åtala notoriska plankare för bedrägeri och sätt dem i fängelse, det anser trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M): - Notoriska plankare borde få skaka galler, säger Tamsons till Svenska Dagbladet.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om att plankare kostar Region Stockholm hundratals miljoner kronor varje år, Region Stockholm har även satsat mer på att öka biljettkontrollerna. För att ännu bättre effekt anser trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) att plankare borde sättas i fängelse för bedrägeri.
– Vi lyckades trycka tillbaka fusket med en femtedel från 2015 till 2016, men sedan har resultatet planat ut. Det är därför vi är redo för att ta nästa steg, säger Kristoffer Tamsons till Svenska Dagbladet.

De som tjuvåker borde dömas för bedrägligt beteende enligt Tamsons, ett brott som har sex månaders maxstraff. Han ska ta upp frågan med riksdag och regering enligt SVD:
– Det handlar om bedrägligt beteende. Jag menar att det måste betraktas som lika illa att stjäla från vårt gemensamma i kollektivtrafiken som att stjäla i matbutiken, säger Kristoffer Tamsons.

sommar_sigtuna2020
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
centrum_helsida2020
kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
studeravidare_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider