moderaterna_panorama
Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd, tog del av Transdevs arbete med att få ut fler chaufförer i kollektivtrafiken.Foto: Pressbild

Trafikregionrådet besökte Märsta

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) besökte Transdevs depå i Märsta för att ta del av hur nya busschaufförer från andra bolag hämtats in till S-trafiken.

55 busschaufförer från Flygbussarna och Merresor har hämtats in till Transdev under coronakrisen för att köra i kollektivtrafiken:
– Just nu pågår mängder av liknande initiativ runt om i hela länet. Det är imponerande att här se hur Transdev, Flygbussarna och Merresor här har varit innovativa i att säkra kollektivtrafiken i Sigtuna över en svår tid, säger Kristoffer Tamssons (M), trafikregionråd.

Tamsons besökte Märsta med anledning av initiativet att plocka in chaufförer från andra bolag. Nu är det ute i kollektivtrafiken inte bara i Sigtuna utan resten av länet.
– Initiativet vi har med Flygbussarna och Merresor är viktigt för att vi ska fortsätta utveckla trafiken mitt i dessa oroliga tider. Det känns fantastiskt att se att kollegor inom Transdev och inom branschen arbetar tillsammans för att se till att de som behöver, kan resa. Jag ser fram emot att välkomna ännu fler nya bussförare och jag tackar så klart alla mina förare som gör en fantastisk insats varje dag, säger Niclas Flodin, Affärschef Märsta hos Transdev.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

connys_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022