dackskiftarna_panorama
Två bilar krockade i korsningen Steningehöjden/väg 263Foto: Magnus Granhagen
Långa köer mot Stockholm efter olyckan vid Trafikplats RosersbergFoto: MMS-Bild

Trafikolyckor vid Steningehöjden och Rosersberg

Två olyckor inträffade i kommunen under kvällen. Både på E4:an vid Rosersberg och väg 263 vid Steningehöjden

Både väg 263 vid Steningehöjden och E4:an förbi Rosersberg mot Stockholm är avspärrade efter olyckor. Kraftiga köer har uppstått på vägarna. Trafikverket har meddelat att två bilar krockat på E4:an i vänster körfält.

På väg 263 krockade två bilar i korsningen vid Steningehöjden/Ölsta. Det ska enligt uppgift vara fråga om lättare personskador. Bärgare kallades ut för att få bort fordonen.

fme_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

happyhomes_2019
ica_oktober
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

colorama_april2
connys
defacto_outsider
nrh