defacto_pan
Väg 263 är olycksdrabbad och ska nu få förbättrad säkerhetFoto: MMS-Bild

Olycksdrabbad korsning får trafikljus

Trafikverket kommer att sätta in trafiksignal vid den olycksdrabbade korsningen 263/273.

Väg 263 är kraftigt olycksdrabbat och incidenter inträffar i flera av korsningarna där varje månad. Nu har Trafikverket beslutat att inleda arbete med att trimma signalerna, bygga en ny anslutning från Arlandastad till korsningen vid Plantagen samt införa trafikljus in till Arlandaleden (korsning väg 263/273).

Trafikverket skriver att arbetet ska vara klart till våren 2017. En anslutning från Servogatan ska byggas till korsningen mot lv 859 (Plantagen) och en trafiksäker utfart från Söderby ska också byggas. Åtgärderna kommer inte att påverka hastighetsbegränsningen som är 70 km/h genom Arlandastad. Trafikverket skriver att arbetet ska ske med minska möjliga intrång i intilliggande omgivningar.

defacto_host2018
hostfest_centrum

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

Klart med vårdcentral till Sigtuna

Nyheter Sigtuna får en vårdcentral i nya stadsdelen Sigtuna stadsängar: - Det är otroligt kul att vi får en vårdcentral i Silverskatten, säger Johan Niltén, lokalförvaltare på SigtunaHem.

objekt3
sbrf_sep
objekt2
sportfiske_banner
outsider
nrh
connys
objekt4
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard