julbanner
Väg 263 är olycksdrabbad och ska nu få förbättrad säkerhetFoto: MMS-Bild

Olycksdrabbad korsning får trafikljus

Trafikverket kommer att sätta in trafiksignal vid den olycksdrabbade korsningen 263/273.

Väg 263 är kraftigt olycksdrabbat och incidenter inträffar i flera av korsningarna där varje månad. Nu har Trafikverket beslutat att inleda arbete med att trimma signalerna, bygga en ny anslutning från Arlandastad till korsningen vid Plantagen samt införa trafikljus in till Arlandaleden (korsning väg 263/273).

Trafikverket skriver att arbetet ska vara klart till våren 2017. En anslutning från Servogatan ska byggas till korsningen mot lv 859 (Plantagen) och en trafiksäker utfart från Söderby ska också byggas. Åtgärderna kommer inte att påverka hastighetsbegränsningen som är 70 km/h genom Arlandastad. Trafikverket skriver att arbetet ska ske med minska möjliga intrång i intilliggande omgivningar.

sigtuna_funkis
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

fme_jul
lager_bilnet
happy_homes_juli
EXTRA

Klart med hyran för 2019

Bostad SigtunaHem och Hyresgästföreningen uppges vara klara med förhandlingarna, hyreshöjningen för 2019 stannar på två procent: – Vi är nöjda med att hyresförhandlingarna kunde slutföras så snabbt, men resultatet kommer att medföra konsekvenser under kommande år, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

defacto_host2018
julbanner2

VA-taxa går upp 2019

Nyheter Vatten- och avloppstaxan kommer att öka under 2019 med tre procent om fullmäktige klubbar saken om en vecka.

sportfiskebanner2
icavalsta_julbanner
colorama_vinter
komvuxq3_4
funkis_2
objekt3
nrh_lania
sigtunavatten_standard
objekt4
vanster_jul
connys
objekt2
outsider