defacto_pan2020
Denna vecka är det Nationell trafiksäkerhetsvecka och fokus på nykterhet i trafikenFoto: MMS-Bild

Trafikkontroller hela veckan

Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

De trafikolyckor med dödlig utgång eller där personer blir allvarligt skadade är ofta kopplade till alkohol. Polisen har därför utvecklat metoden SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) som innebär att polisen ska erbjuda misstänka rattfyllerister att få kontakt med vården, målet är inom 24 timmar.

Denna vecka är det därför extra kontroller med fokus på nykterhet och drogpåverkan. Polisen informerar om trafiksäkerhetsveckan för att uppmärksamma om faran att köra onykter eller påverkad. Kontrollerna kommer att genomföras på de platser och tider där det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. Förra våren skedde en uppmärksammad dödsolycka i Märsta där två personer sedermera avled efter att ha körts på av en förare som var kraftigt berusad och påverkad av droger.

ridskola2020_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_helsida
salong_elisabeth_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

speedy_outsider
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider