moderaterna_feb
Denna vecka är det Nationell trafiksäkerhetsvecka och fokus på nykterhet i trafikenFoto: MMS-Bild

Trafikkontroller hela veckan

Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

De trafikolyckor med dödlig utgång eller där personer blir allvarligt skadade är ofta kopplade till alkohol. Polisen har därför utvecklat metoden SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) som innebär att polisen ska erbjuda misstänka rattfyllerister att få kontakt med vården, målet är inom 24 timmar.

Denna vecka är det därför extra kontroller med fokus på nykterhet och drogpåverkan. Polisen informerar om trafiksäkerhetsveckan för att uppmärksamma om faran att köra onykter eller påverkad. Kontrollerna kommer att genomföras på de platser och tider där det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. Förra våren skedde en uppmärksammad dödsolycka i Märsta där två personer sedermera avled efter att ha körts på av en förare som var kraftigt berusad och påverkad av droger.

foretagarlunch

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

aretsforetag
pedagog2018

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

sigtuna_bygglov

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

forskontor
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

valet2018

Sigtunabor tycker att miljön är viktigaste frågan

Politik Sigtunaborna Archie Duncanson och Björn Lindbergsson anser att många partier missat att den viktigaste valfrågan är miljön och att minska flyget fram för allt via Arlanda: - Vi anser att partierna borde redovisa sitt positiva ställningstagande till följande tre lågt hängande frukter och självklara viktiga dellösningar i klimatomställningen, skriver duon i ett mail till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
sigtunavatten_standard
Festspecialisten – Standard
sangensemble
vuxentutbildning
standard_start
standard
objekt2
outsider_defacto
nfc_vinter
veterankraft_standard
objekt4
standard_ridskola
objekt3