moderaterna_juni
Denna vecka är det Nationell trafiksäkerhetsvecka och fokus på nykterhet i trafikenFoto: MMS-Bild

Trafikkontroller hela veckan

Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

De trafikolyckor med dödlig utgång eller där personer blir allvarligt skadade är ofta kopplade till alkohol. Polisen har därför utvecklat metoden SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) som innebär att polisen ska erbjuda misstänka rattfyllerister att få kontakt med vården, målet är inom 24 timmar.

Denna vecka är det därför extra kontroller med fokus på nykterhet och drogpåverkan. Polisen informerar om trafiksäkerhetsveckan för att uppmärksamma om faran att köra onykter eller påverkad. Kontrollerna kommer att genomföras på de platser och tider där det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. Förra våren skedde en uppmärksammad dödsolycka i Märsta där två personer sedermera avled efter att ha körts på av en förare som var kraftigt berusad och påverkad av droger.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

sap_valet2018
vuxenutbildning2
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
februari
varen2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

outsider_defacto
sap_outsider
objekt4
connys
Norra Redovisningshuset
objekt2
val2018
objekt3
outsider_moderat
nfc_vinter
vuxentutbildning
standard_ridskola
forskontor
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard