julbanner
Denna vecka är det Nationell trafiksäkerhetsvecka och fokus på nykterhet i trafikenFoto: MMS-Bild

Trafikkontroller hela veckan

Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

De trafikolyckor med dödlig utgång eller där personer blir allvarligt skadade är ofta kopplade till alkohol. Polisen har därför utvecklat metoden SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) som innebär att polisen ska erbjuda misstänka rattfyllerister att få kontakt med vården, målet är inom 24 timmar.

Denna vecka är det därför extra kontroller med fokus på nykterhet och drogpåverkan. Polisen informerar om trafiksäkerhetsveckan för att uppmärksamma om faran att köra onykter eller påverkad. Kontrollerna kommer att genomföras på de platser och tider där det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. Förra våren skedde en uppmärksammad dödsolycka i Märsta där två personer sedermera avled efter att ha körts på av en förare som var kraftigt berusad och påverkad av droger.

lager_bilnet
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

icavalsta_julbanner
sportfiskebanner2
sigtuna_funkis
julbanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

defacto_host2018
fme_jul
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

happy_homes_juli
objekt2
funkis_2
colorama_vinter
komvuxq3_4
nrh_lania
sigtunavatten_standard
objekt4
outsider
objekt3
vanster_jul
connys