moderaterna_tack
Denna vecka är det Nationell trafiksäkerhetsvecka och fokus på nykterhet i trafikenFoto: MMS-Bild

Trafikkontroller hela veckan

Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

De trafikolyckor med dödlig utgång eller där personer blir allvarligt skadade är ofta kopplade till alkohol. Polisen har därför utvecklat metoden SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) som innebär att polisen ska erbjuda misstänka rattfyllerister att få kontakt med vården, målet är inom 24 timmar.

Denna vecka är det därför extra kontroller med fokus på nykterhet och drogpåverkan. Polisen informerar om trafiksäkerhetsveckan för att uppmärksamma om faran att köra onykter eller påverkad. Kontrollerna kommer att genomföras på de platser och tider där det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. Förra våren skedde en uppmärksammad dödsolycka i Märsta där två personer sedermera avled efter att ha körts på av en förare som var kraftigt berusad och påverkad av droger.

hostfest_centrum
defacto_host2018
happy_homes_juli
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

defacto_banner_sep

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

nfc_vinter
outsider
sportfiske_banner
connys
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
objekt3
objekt2
komvuxq3_4
skanela_matcher18-19
Norra Redovisningshuset
objekt4